Η Επιτροπη Ειρηνης Ν. Ροδοπης για την παρουσια του ΝΑΤΟ στο Αιγαιο

«Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος γίνεται μοχλός για την προώθηση των επιδιώξεων για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου»

Επαγρύπνηση και ετοιμότητα συστήνει με χθεσινή της ανακοίνωση η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Ν. Ροδόπης σχετικά με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Όπως σημειώνει η Επιτροπή στην ανακοίνωση «το ΝΑΤΟ και η ΕΕ υποστηρίζουν τις «γκρίζες ζώνες» με τις οποίες η Τουρκία εγείρει αξιώσεις σε βάρος της χώρας μας», συνδυάζοντας παράλληλα το γεγονός με την εμφάνιση στο νομό μας τη «δράση δυνάμεων, με χαρακτηριστικά προβοκατόρων, που με τις ενέργειές τους ρίχνουν λάδι στη φωτιά του εθνικισμού-σωβινισμού», γι αυτό και προτρέπει σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Φίλοι της ειρήνης,
 
Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι εκρηκτική. Ο πόλεμος έφτασε στην αυλή μας. Ένας πόλεμος βέβαια διαφορετικός από τον «πόλεμο» για το ασφαλιστικό που εξελίσσεται στο
σπίτι μας.
 
Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, όπως είναι γνωστό, έχουν εξαπολύσει πολέμους στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ακολουθώντας την επικίνδυνη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, που την ονομάζει τώρα, «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική, εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.
 
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε τεράστια ευθύνη να προτείνει από κοινού με την Τουρκία και τη Γερμανία την αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο στο όνομα της φύλαξης των ΕλληνοΤουρκικών Συνόρων από τους πρόσφυγες!
 
• Το ΝΑΤΟ είναι μακελάρης των λαών, είναι δολοφονικός πολεμικός μηχανισμός.
• Δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει ανοιχτά – όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.
• Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ υποστηρίζουν τις «γκρίζες ζώνες» με τις οποίες η Τουρκία εγείρει αξιώσεις σε βάρος της χώρας μας.
 
Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος -που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές προκαλούν – γίνεται μοχλός για την προώθηση των επιδιώξεων για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την «ομπρέλα» των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Η συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή συνδέεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και νέα επέμβαση στη Λιβύη.
 
Κι ενώ τρέχουν αυτές οι επικίνδυνες εξελίξεις, στο νομό μας εμφανίζεται δράση δυνάμεων, με χαρακτηριστικά προβοκατόρων, που με τις ενέργειές τους ρίχνουν λάδι στη φωτιά του εθνικισμού-σωβινισμού. Όπως για παράδειγμα οι ενέργειες των λεγόμενων «Φρουρών της Θράκης» το τελευταίο δίμηνο.
 
Γι’ αυτό χρειάζεται να επαγρυπνούμε και να είμαστε σε ετοιμότητα, παράλληλα με τη μάχη για το ασφαλιστικό και την υπόλοιπη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να δυναμώσουμε την πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων, κατά του εθνικισμού, του σωβινισμού της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.
 
Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο
Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
Όχι στην υποκρισία της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας
Οι μειονότητες γέφυρα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.