Η επισημη παρουσιαση του ψηφοδελτιου του ΠΑΣΟΚ στον νομο Ροδοπης

Με το βλέμμα στην τρίτη θέση

Η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ροδόπης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο ξενοδοχείο Ορφέας, παρουσία όλων όσων απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο, καθώς επίσης του προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ κ. Αργύρη Μπακιρτζίδη, του κ. Γιάννη Γκαράνη και φίλων της παράταξης. 

Αργύρης Μπακιρτζίδης «Όσοι σύντροφοι έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια να επιστρέψουν στο σπίτι τους, που δεν είναι άλλο από τη δημοκρατική παράταξη, το πατριωτικό κίνημα, που λέγεται ΠΑΣΟΚ»

Τον λόγο έλαβε πρώτος ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κ. Αργύρης Μπακιρτζίδης ο οποίος τόνισε πως « το ΠΑΣΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει» συνθέτοντας ένα ψηφοδέλτιο το οποίο όπως επεσήμανε «έχουμε όλοι την υποχρέωση να στηρίξουμε». Ο κ. Μπακιρτζίδης επεσήμανε πως ο ίδιος απουσιάζει από το ψηφοδέλτιο, λόγω κάποιων θεμάτων υγείας, και παρουσίασε έναν προς έναν του υποψηφίους ξεκινώντας από τον επικεφαλής κ. Γιώργο Μανανά και ακολούθως τους κ.κ. Κιασήφ Τουργκάι, για τον οποίο επεσήμανε πως «είναι πάντοτε έτοιμος για τα δύσκολα», Μουμίν Τζαχήτ, συνταξιούχο τραπεζοϋπάλληλο από τον Ήφαιστο και την κ. Πωλίνα Σισκινίδου, για την οποία έκανε ειδική μνεία, τόσο για το νεαρό της ηλικίας της όσο και για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο όντας μητέρα τεσσάρων παιδιών.
 
Πριν δώσει τον λόγο στους υποψηφίους βουλευτές ο πρόεδρος της Ν.Ε. Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ κάλεσε «όσους έφυγαν και πήγαν εκεί που μας υποσχέθηκαν το σκίσιμο των μνημονίων και μισθούς 800 ευρώ, να γυρίσουν στο σπίτι τους», εκεί που όπως επεσήμανε «ήταν τόσα χρόνια, στην παράταξη που τόσα χρόνια στήριξαν και τους στήριξε» καλώντας τους «να δώσουν την ψυχή τους» για μία καλή πορεία του ΠΑΣΟΚ στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση.
 
Μάλιστα ο ίδιος δεν παρέλειψε να θέσει ως στόχο την τρίτη θέση, στόχο που χαρακτήρισε ως εύκολο «αν έστω λίγοι από τους συντρόφους που έφυγαν επιστρέψουν στο σπίτι τους, που δεν είναι άλλο από τη δημοκρατική παράταξη, το πατριωτικό κίνημα που λέγεται ΠΑΣΟΚ». 

Πωλίνα Σισκινίδου «Τιμητική η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο ενός κόμματος που έκανε πολλά καλά για τη χώρα και ιδιαίτερα για τους Έλληνες ομογενείς»

Τον λόγο από τους υποψηφίους έλαβε πρώτη η κ. Πωλίνα Σισκινίδου, η νεότερη υποψήφια του ψηφοδελτίου, μόλις 26 ετών και πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση που της έγινε για την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος που όπως είπε «έχει κάνει πολλά καλά για την χώρα και ιδιαίτερα για τους Έλληνες ομογενείς».  «Με αυτό τον τρόπο θέλω κι εγώ να βοηθήσω σ’ αυτό τον αγώνα, με τις δικές μου δυνάμεις, εκπροσωπώντας ένα μεγάλο κομμάτι συμπολιτών μου» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Μουμίν Τζαχήτ «Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα αγωνιζόταν πάντα και συνεχίζει να αγωνίζεται προς όφελος του κοινωνικού συνόλου»

Με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς τα μέλη της Ν.Ε. Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ αλλά και τους συνυποψηφίους του, με τους οποίους όπως είπε «αγωνιζόμαστε χέρι-χέρι, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου» ξεκίνησε τη δική του τοποθέτηση  ο τρίτος συμμετέχων στο ψηφοδέλτιο κ.Μουμίν Τζαχήτ. «Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα αγωνιζόταν πάντα και συνεχίζει να αγωνίζεται προς όφελος του κοινωνικού συνόλου» επεσήμανε ο ίδιος χαρακτηριστικά απευθύνοντας με τη σειρά του κάλεσμα «επανόδου» στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ «όλων των συντρόφων που έχουν απομακρυνθεί λόγω προβλημάτων ή δυσαρέσκειας προς το Κίνημα  τα προηγούμενα χρόνια» καλώντας τους παράλληλα «χέρι χέρι να οδηγήσουμε την παράταξη εκεί που ανήκει».

Γιώργος Μανανάς «Χρωστάμε την ελπίδα στον λαό»

Τον λόγο έλαβε τελευταίος ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου κ. Γιώργος Μανανάς, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συνυποψηφίους τους που, όπως είπε, σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα και την περιοχή θα δώσουν μαζί του την μάχη, «παρά τις αντιξοότητες και σε πείσμα κάποιων» για την τρίτη θέση.
 
Ο κ. Μανανάς χαρακτήρισε ως μεγάλη τιμή την επιλογή του για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στον νομό Ροδόπης τονίζοντας πως «στο ΠΑΣΟΚ δεν βλέπουμε τους ανθρώπους a la cart, αλλά με αρχές και αξίες που επιδιώκει πάντα να κρατάει». Δεν παρέλειψε να κάνει την αυτοκριτική του λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη, αλλά τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια λέει μόνο αλήθειες» και άσκησε δριμεία κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και το πρώην κυβερνών κόμμα, υπογραμμίζοντας πως η προεκλογική τους ρητορεία θυμίζει «πολεμικές δηλώσεις». 

«Στόχος μας η τρίτη θέση»

Στόχος του ΠΑΣΟΚ παραμένει η τρίτη θέση υπογράμμισε ο κ. Μανανάς, επισημαίνοντας πως «δε θα τη χαρίσουμε στον κ. Μιχαλολιάκο και στη Χ.Α., που δηλώνουν πατριώτες ενώ είναι ναζιστές και χιτλερικοί», για να καταλήξει πως «το ΠΑΣΟΚ είναι η ελπίδα».
 
Τέλος επεσήμανε πως τα διχαστικά διλήμματα περί ισόρροπης εκπροσώπησης χριστιανών και μουσουλμάνων δεν αφορούν το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «εμείς δεν ξεχωρίζουμε ανθρώπους» και τόνισε πως «εμείς κάναμε τον αγώνα μας, όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά και πιστεύουμε ότι χρωστάμε την ελπίδα στον λαό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.