Η επιχειρηματικοτητα στο επικεντρο της αναπτυξης στη Ροδοπη

Το κεντρικό μήνυμα της συνάντησης Δ. Πολιτόπουλου και Β.Ελευθεριάδου

Η πολιτευτής Ροδόπης με το κόμμα της ΝΔ  Β.Ελευθεριάδου επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας Μακεδόνιας- Θράκης και συνομίλησε με τον Δημήτρη Πολιτόπουλο για θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα στην Ροδόπη και τους σχεδιασμούς της εταιρείας για το επόμενο χρονικό διάστημα.
 
Κοινή διαπίστωση, η πλήρης εγκατάλειψη και ερήμωση της βιομηχανικής περιοχής, που όχι τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών, αποτέλεσε την αιτία αύξησης της ανεργίας στη Ροδόπη.
 
Ο κ Πολιτόπουλος εξέφρασε την πίστη του πως ο σωστός επιχειρηματίας παρά το δυσμενές περιβάλλον, μπορεί και πρέπει να έχει τη δυνατότατα να διατηρήσει την επιχείρηση του παραγωγική, και γιατί όχι και κερδοφόρα. Παράλληλα όμως εξέφρασε την πικρία του για την έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής εκπροσώπησης η οποία βέβαια δεν είναι καινούρια αλλά χρόνια  και δυσχεραίνει το έργο των επιχειρηματιών στην περιοχή.
 
Η κ Ελευθεριάδου, από την πλευρά της, διατύπωσε την άποψη πως είναι αδιανόητο ένας επιχειρηματίας να είναι αναγκασμένος να  υπερασπίζεται μόνος του στη Βουλή τα νόμιμα δικαιώματά του.
 
Παράλληλα συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης της Ροδόπης ,μιας περιοχής που όπως και οι δυο συμφώνησαν μπορεί με απλές κινήσεις να αλλάξει όλη την τελματώδη διαδρομή της.
 
«Η λογική, ο ρεαλισμός και η εξωστρέφεια είναι λέξεις κλειδιά, πάνω στις οποίες επιβάλλεται να στηριχθούμε και να δημιουργήσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Ελευθεριάδου. Επίσης η ίδια δήλωσε πως θα είναι στο πλευρό των επιχειρηματιών  που θέλουν να έρθουν στη Ροδόπη και να δημιουργήσουν επενδύσεις  μια που οι αύξηση των θέσεων εργασίας είναι στην τρέχουσα συγκυρία, απ τα βασικά ζητούμενα για την επιβίωση των κατοίκων της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.