Η ενεργειακη αυτονομια του Δημου Μαρωνειας – Σαπων βασικος στοχος πενταετιας για τον Αποστολο Ιωαννου

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών για τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος, την προετοιμασία του παραλιακού μετώπου και την πολιτιστική ατζέντα του φετινού Καλοκαιριού

Στην σύσταση ενεργειακών κοινοτήτων προκειμένου να αποκτήσει σχετική ή και γιατί όχι, απόλυτη αυτονομία στο θέμα της ενέργειας, στοχεύει ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών στο διάστημα της επόμενης πενταετίας, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, 25 Απριλίου, στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Απόστολος Ιωάννου.

Έχοντας ήδη καταθέσει τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της θητείας του στην διοίκηση του Δήμου ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος, αλλά και στον μακρόπνοο σχεδιασμό της διοίκησής του, δηλώνοντας την αισιοδοξία του για την ενεργειακή αυτονόμηση του Δήμου, καθώς και για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου του μέσα από ένα επιχειρησιακό σχέδιο που αυτή τη στιγμή δρομολογείται και είναι άκρως συναφές με τον τουρισμό αλλά και τον πολιτισμό της περιοχής.

Τι θα γίνει το φετινό Καλοκαίρι

Ερωτηθείς σχετικά με την φετινή θερινή περίοδο ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών μίλησε για σημαντικές και αξιόλογες παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει, με επίκεντρο την παραλία του Ιμέρου, που για πολλά χρόνια παρέμενε εντελώς αναξιοποίητη. Δράσεις καθαρισμού που θα επεκταθούν στο σύνολο των παραλιών του Δήμου, όπως και οι εργασίες τοποθέτησης ομπρελών και λοιπών υποδομών. Συνολικά όπως είπε ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την τοποθέτηση 40 ομπρελών και 15 αποδυτηρίων (αλλαξιέρων). Θα τοποθετηθούν επίσης ντουζιέρες, θα επισκευαστούν και υφιστάμενες που σήμερα εμφανίζουν προβλήματα, ενώ ο σχεδιασμός φέτος προβλέπει και την τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων, 30 συνολικά στον αριθμό, η παρουσία των οποίων θα συνδεθούν με την παρουσία ιδιώτη που καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, θα ελέγχει και θα φροντίζει για την καθαριότητα των παραλιών και του αιγιαλού ώστε οι λουόμενοι να απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

Αυτές είναι κάποιες από τις παρεμβάσεις που όπως εξήγησε ο κ. Ιωάννου θα πραγματοποιηθούν για την φετινή χρονιά, παράλληλα όμως με τον σχεδιασμό που τρέχει ώστε «να μπορέσουμε να πετύχουμε μια ανάπτυξη σε βάθος χρόνου με υποδομές πολύ πιο σημαντικές από αυτές».

«Επιστρέφει» το Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών

Ερωτηθείς ως προς το πολιτιστικό σκέλος του φετινού Καλοκαιριού ο ίδιος αναφέρθηκε σε επικείμενη συνεργασία της δημοτικής αρχής με συλλόγους της περιοχής που θα πραγματοποιηθούν, προαναγγέλλοντας επίσης ένα πρόγραμμα αξιόλογων δράσεων που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και συγκεκριμένα της ΠΕ Ροδόπης, απ’ όπου και θα ανακοινωθούν επισήμως, και οι οποίες θα λάβουν χώρα στις παραλίες Ιμέρου και Κρυονερίου, στη Μαρώνεια και στο Αρχαίο Θέατρο, ώστε όπως κατέληξε ο ίδιος «να μπορέσουμε φέτος να παρουσιάσουμε ένα φεστιβάλ αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.