Η Ελλαδα στελνει ανθρωπιστικη βοηθεια στη Γαζα

Τη Δευτέρα αναχωρεί C-130 με τρόφιμα, νερό και φάρμακα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών

Τη Δευτέρα το πρωί ένα C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα αναχωρήσει για τη Λωρίδα της Γάζας μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια, με φάρμακα, νερό και τρόφιμα.

Αυτό έκανε γνωστό από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι στο Μεσανατολικό ζήτημα, «η στάση της Ελλάδας παραμένει μια στάση συνολικά και καθολικά ανθρωπιστική».

«Η Ελλάδα αυτοτελώς και πέρα από τη βοήθεια την οποία συνεισφέρει μέσων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, έχει ήδη δρομολογήσει την βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας. Τη Δευτέρα το πρωί θα αναχωρήσει C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο θα έχει στοιχειώδη, τρόφιμα, νερό και φάρμακα τα οποία αμέσως θα διοχετευτούν στον παλαιστινιακό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης, κατά τη συζήτηση δύο επίκαιρων ερωτήσεων, της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου και του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρου Καζαμία, σχετικά με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στον πόλεμο του Ισραήλ.

«Για τον ανθρωπιστικό διάδρομο διά της θαλάσσιας οδού απευθείας στη Γάζα, πράγματι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με ομόλογες κυβερνήσεις ιδίως της Κύπρου και της Γαλλίας. Ήμασταν σε συνεννόηση και με το Ισραήλ ώστε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη όδευση του διαδρόμου αυτού. Βεβαίως αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ένα έργο με εξαιρετικά μεγάλη τεχνική δυσκολία δεδομένου του γεγονότος ότι δεν υφίσταται ασφαλής λιμένας στη λωρίδα της Γάζας έτσι ώστε να μπορεί με ασφάλεια να καταπλεύσει το οποιοδήποτε πλοίο», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, απέρριψε τις επικρίσεις που δέχτηκε από τους δύο βουλευτές, για τη στάση αποχής που τήρησε η Ελλάδα στο ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Γάζα, αντιτείνοντας ότι «η στάση μας καθ ‘όλη τη διάρκεια της παραγωγής του ψηφίσματος του ΟΗΕ ήταν εξαιρετικά δημιουργική».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.