Η Ε. Λαφτση για τις αναστολες εργασιας των υγειονομικων

«Η επιμονή της κυβέρνησης στην επιλογή των αναστολών, θα δημιουργήσει σύντομα μια διχαστική κοινωνική σύγκρουση»

Τη θέση της ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς και τη θέση σε αναστολή εργασίας όσων δεν πειθαρχούν με το μέτρο, καταγράφει η επικεφαλής κ. Ελένη Λαφτσή.

Σύμφωνα με την κ. Λαφτσή, «η Κυβέρνηση σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας, αφού φρόντισε να αφήσει ανοχύρωτο το ΕΣΥ από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προχώρησε σε αναστολές εργασίας των υγειονομικών, με στερήσεις μισθών, μέτρο ακραίο και σκληρό που οδηγεί σε οικονομική ανέχεια συμπολίτες μας. Εκ του αποτελέσματος, αποψιλώνει ακόμη περισσότερο το ΕΣΥ από έμπειρο και πολύτιμο προσωπικό που προσέφερε τα μέγιστα στη μάχη της πανδημίας».

Η ίδια σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως «λέμε ΝΑΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, καθώς το εμβόλιο, είναι το πιο σημαντικό όπλο που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή απέναντι στην πανδημία και τον εμβολιασμό. Αυτό προτείνει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, αυτό προτείνουν και οι αρμόδιοι διεθνείς θεσμοί και οι λειτουργοί όλων των Κρατικών Συστημάτων Υγείας». Ωστόσο αντιτείνει: «δηλώνουμε την αντίθεσή μας στις αναστολές εργασίας και τις στερήσεις μισθών σε συνδημότες μας, που αποτελούν πρακτικές αυταρχισμού και κοινωνικού διχασμού και οι οποίες θα φέρουν αντίθετα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Όπως εξηγεί η κ. Λαφτσή, «θεωρούμε ότι θα πρέπει η Πολιτεία να εξαντλήσει τα περιθώρια πειθούς μέσα από την πλήρη, ενδελεχή και επιστημονική ενημέρωσή τους. Πρέπει και μπορεί να βρει τρόπους εναλλακτικής διατήρησης της απασχόλησης των υγειονομικών».

Αντ’ αυτού όμως σύμφωνα με την επικεφαλής της ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής «η επιμονή της κυβέρνησης στην επιλογή των αναστολών, θα δημιουργήσει σύντομα μια διχαστική κοινωνική σύγκρουση».

«Όλοι έχουμε δικαίωμα στην υγεία και στην εργασία!» τονίζει κλείνοντας η κ. Λαφτσή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.