Η Δραμα «υποδεχτηκε» τους πρωτους Ουκρανους προσφυγες

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας καλωσόρισε Ουκρανούς πολίτες που θα φιλοξενηθούν σε συγγενείς τους στην Ελλάδα

Ουκρανοί πολίτες που έφυγαν από την δοκιμαζόμενη περιοχή της Ουκρανίας όπου μαίνονται οι συγκρούσεις για έβδομη σήμερα ημέρα, «υποδέχτηκε» το απόγευμα της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου η Δράμα.

Όπως έκανε γνωστό μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ πρόκειται για γυναίκες και ένα παιδί που έχουν συγγενείς στη Δράμα όπου αναμένεται να φιλοξενηθούν για όσο διάστημα συνεχίζεται η εισβολή στην Ουκρανία και οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν στην Ελλάδα μετά από ταξίδι τεσσάρων ημερών.

Ο κ.Παπαεμμανουήλ αναφέρθηκε στις συγκλονιστικές αφηγήσεις τους κατά την διάρκεια της υποδοχής που τους επεφύλασσαν στο διοικητήριο της Δράμας, κάνοντας όπως εξήγησε σαφές «από τον φόβο του πολέμου που ήταν ζωγραφισμένος στα μάτια τους ότι η κατάσταση είναι περισσότερο από σοβαρή και τα όσα παρακολουθούμε από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πραγματικά πολύ λίγα σε σχέση με τα όσα διαμείβονται».

Ερωτηθείς ως προς την πρωτοβουλία ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας εξήγησε πως με την ενημέρωση που είχε για την έλευσή τους θεώρησε σκόπιμο «μετά την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί να νοιώσουν τουλάχιστον ότι εδώ υπάρχει μια ανοιχτή αγκαλιά και να κατανοήσουν ότι σε ανθρώπινο επίπεδο είμαστε κοντά τους».

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να τους προσφέρουμε κάθε σχετική βοήθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά για να κάνει γνωστό πως πέραν της παροχής σχολικών ειδών στο εξάχρονο κοριτσάκι που βρίσκονταν ανάμεσά τους, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ούτως ώστε ήδη από χθες το πρωί το παιδί να «φιλοξενείται» στην σχολική μονάδα που φοιτούν και τα παιδιά των συγγενικών τους προσώπων, δεδομένης και της δυσκολίας προσαρμογής σε ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον.

«Είμαστε ανοιχτοί με κάθε τρόπον να συνδράμουμε σε αυτήν την κατάσταση» ανέφερε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως «η προσφυγομάνα Δράμα και η ευρύτερη περιφέρεια ΑΜ-Θ ξέρει πραγματικά να ανοίγει την αγκαλιά της σε τέτοιες περιπτώσεις και θεωρώ αυτονόητο πως η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, σε επίπεδο ανθρωπιστικών και κάλυψης ιατροφαρμακευτικών αναγκών θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.