Η αξιοποιηση των δυνατοτητων της Θρακης στην ατζεντα του πρωθυπουργου

«Η Θράκη μπορεί να γίνει ενεργειακός κόμβος», σημείωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχαν το απόγευμα της Δευτέρας οι δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της περιφέρειας ΑΜ-Θ, με σκοπό τη διεξοδική ανάλυση των προβλημάτων της περιοχής, τις δυνατότητες αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής, αλλά και το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για το επόμενο δύσκολο δίμηνο. Η συνάντηση αυτή, που διήρκησε σχεδόν δυόμιση ώρες, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού για την καταγραφή των ζητημάτων της κάθε περιφέρειας και την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου για τα θέματα κάθε περιοχής. Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι ο συντονισμός των υπουργείων για άμεσες λύσεις στα κατά τόπους προβλήματα, αλλά και ο σχεδιασμός μελλοντικών παρεμβάσεων. 

Αναπτυξιακή ώθηση, θέσεις εργασίας και αίσθημα σταθερότητας στην περιοχή με τις μελλοντικές παρεμβάσεις

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς σε ένα ειδικό σχέδιο ανασυγκρότησης της περιφέρειας ΑΜ-Θ, λόγω της γεωγραφικής της θέσης. «Η Θράκη μπορεί να γίνει ενεργειακός κόμβος», σημείωσε, «που, αν συμβεί, θα προσδώσει σταθερότητα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. Η αξιοποίηση των λιμένων Καβάλας και Αλεξανδρούπολης και η σιδηροδρομική γραμμή Ηγουμενίτσας – Αλεξανδρούπολης, είναι επιλογές που μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην τοπική ανάπτυξη», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η Θράκη αναμένεται να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο με τη δημιουργία του αγωγού ΤΑΡ και του LNG, κάτι που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση, θέσεις εργασίας και αίσθημα σταθερότητας στην περιοχή. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι μάλλον έρχεται χαλάρωση για το θέμα της βίζας 72 ωρών για την Τουρκία. 

Η χαρτογράφηση των τοπικών προβλημάτων από προσεχές υπουργικό συμβούλιο

«Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να βάλει τα δύσκολα μπροστά», φέρεται να είπε στους βουλευτές της περιφέρειάς μας ο Αλέξης Τσίπρας, «με στόχο να ξεφύγει η χώρα από την επιτροπεία», επιχειρηματολόγησε σχετικά, ζητώντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς όλοι μαζί να βάλουν “πλάτη” για το καλό των πολιτών. Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται στη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος επαφών του πρωθυπουργού με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο τη χαρτογράφηση των τοπικών προβλημάτων και την ανάθεση επίλυσής τους στα αρμόδια υπουργεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.