Η απαντηση του Γιαννη Γκαρανη για τις πλημμυρισμενες αιθουσες του 1ου ΕΠΑΛ

Σε «αστοχία υλικού» εντοπίζεται το πρόβλημα, ενώ το έργο δεν έχει παραληφθεί από τον Δήμο

Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης «Σύμπραξη Προοπτικής» σε ό,τι αφορά το ζήτημα των πλημμυρισμένων αιθουσών του 1ου ΕΠΑΛ της Κομοτηνής, απάντησε το πρωί της Πέμπτης, 14 Οκτωβρίου μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης.

Ερωτηθείς σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και οδήγησαν στην εν μέρει διακοπή των μαθημάτων, παρά τις εργασίες μόνωσης που είχαν πραγματοποιηθεί στην στέγη του σχολείου ο Δήμαρχος Κομοτηνής, έκανε λόγο για αστοχία υλικού από πλευράς του εργολάβου για να σημειώσει ωστόσο πως από την πρώτη στιγμή ο εργολάβος βρέθηκε στο σχολείο προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα και να επιλυθεί.

Απαντώντας στη «Σύμπραξη Προοπτικής» ο κ. Γκαράνης ανέφερε πως «θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να εγκαλέσει την διοίκηση αν δεν είχε κάνει τίποτα, όπως δεν είχε γίνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Όταν αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου κάναμε μία εκτεταμένη προσπάθεια ειδικά για το 1ο ΕΠΑΛ και πέραν των χρημάτων που δίνονται για κάθε σχολική στέγη, καταφέραμε και βρήκαμε παραπάνω χρήματα για εργασίες μόνωσης στην στέγη του. Η αντιπολίτευση λοιπόν εγκαλεί κάποιον που βρήκε χρήματα και έκανε την εργασία, γεγονός που θεωρώ ότι δεν είναι σωστό. Θα μπορούσαν να μου πουν ότι δεν προσπάθησα, ότι δεν βρήκα χρήματα, ότι δεν μπορούσα να κάνω το έργο. Τώρα όμως έρχονται και εγκαλούν κάποιον που βρήκε τα χρήματα ενώ για τόσα χρόνια, για εικοσαετία δεν είχε γίνει τίποτα» ανέφερε ο ίδιος για να επισημάνει πως «υπάρχει αστοχία υλικού από τον εργολάβο, αυτό όμως έχει να κάνει με τον εργολάβο, ο οποίος ήταν εκεί αυτές τις ημέρες προσπαθεί να βρει το πρόβλημα και από που προήλθε, ώστε να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις τους».

Ο κ.Γκαράνης έκανε λόγο για «άστοχη προσπάθεια» από πλευράς της «Σύμπραξης Προοπτικής» για να υπογραμμίσει πως το έργο δεν έχει παραληφθεί από την δημοτική αρχή. «Αν πραγματικά θεωρούν ότι θα βοηθήσουν θα έπρεπε να απευθυνθούν πρώτα στις τεχνικές υπηρεσίες να ρωτήσουν αν το έργο έχει παραληφθεί, αν ο εργολάβος είναι υπεύθυνος του έργου και αν θα πρέπει ο ίδιος να ξεπεράσει το πρόβλημα» κατέληξε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.