Η Αννα Διαμαντοπουλου στο «ναο της Καλαθοπλεκτικης» στο Θρυλοριο

Με μια «πλειάδα εξαίρετων γυναικών» βρέθηκαν στο Μουσείο Καλαθοπλεκτικής και ξεναγήθηκαν από τον Αντώνη Λιάπη

Η πρώην Υπουργός και Ευρωπαία Επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου, βρέθηκε μεταξύ άλλων στο Μουσείο Καλαθοπλεκτικής στο Θρυλόριο, το πρωί της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο ιδρυτής του Μουσείου κ. Αντώνης Λιάπης στο Μουσείο βρέθηκαν μια «πλειάδα εξαίρετων γυναικών», αναφερόμενος εκτός από την κ. Διαμαντοπούλου και στην κ.Μιράντα Ξαφά Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ την περίοδο 2004-2009, η οποία δίδαξε οικονομικά στο πανεπιστήμιο Pennsylvania των ΗΠΑ, στην κ.Μαριλένα Φατσέα υπεύθυνη των χορηγιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και διευθύντρια μάρκετινγκ της Cosmote, στην κ.Μίνα Μωραϊτου ιστορικό τέχνης, υπεύθυνη του Μουσείου Μπενάκη στο Τμήμα Μέσης Ανατολής και Ισλάμ, στην κ.Αθήνα Γιαννοπούλου πλαστικό χειρουργό σε Θεσσαλονίκη και Αμερική, στην κ.Βαρβάρα Βερνίκου διευθύνουσα σύμβουλος των καταστημάτων Νοtos που βρέθηκαν στο Μουσείο καθώς και σε πολλές άλλες εκλεκτές κυρίες του πνευματικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Στους ξεχωριστούς επισκέπτες ήταν και η συγγραφέας και δημοσιογράφος κ. Ρέα Βιτάλη, η οποία εντυπωσιάστηκε από το Μουσείο και θα το παρουσιάσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην εκπομπή της «Κεραία» στην ΕΡΤflix.

Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ως συλλέκτρια κουκλών από όλο τον κόσμο, ενθουσιάστηκε και φυσικά προμηθεύτηκε τις πιθανόν μοναδικές πλέον στην Ελλάδα, πανέμορφες κούκλες από καλαμποκόφυλλο, την τεχνική κατασκευής των οποίων διέσωσε το Μουσείο και οι οποίες αναπαράγονται στο εργαστήριό του.

Η κ. Μαριλένα Φατσέα, υπεύθυνη των χορηγιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και διευθύντρια μάρκετινγκ της Cosmote έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Βιβλίο Εντυπώσεων Επισκεπτών του Μουσείου «Σας γνώρισα πρώτη φορά από μία εκπομπή αφιερωμένη στο Μουσείο σας. Νιώθω ευλογημένη που… κατόρθωσα να γνωρίσω από κοντά αυτό το Μουσείο …».

Η κ. Διαμαντοπούλου βρέθηκε στην Θράκη στο πλαίσιο επίσκεψης της Ένωσης «Αρτέμηδες» που έχουν σχηματίσει με τις προαναφερθείσες και όχι μόνο κυρίες, ενώ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν επίσης στο Γενί Τζαμί, στο Οχυρό Νυμφαίας, στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής αλλά και σε οικισμούς της Ροδόπης και του Έβρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.