Η Αδελφοποιηση ειναι μονο η αρχη για τους Δημους Κομοτηνης και Μεσα Γειτονιας

Τις σχέσεις φιλίας και εκτίμησης επαναβεβαίωσαν οι δημοτικές αρχές με την ολοκλήρωση της αδελφοποίησης των δύο Δήμων

Το δεύτερο μέρος της αδελφοποίησης του Δήμου Κομοτηνής με το Δήμο Μέσα Γειτονιάς Λεμεσού, που ξεκίνησε το 2019, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Μαΐου στην Κομοτηνή, μέσα από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία κλιμακίου εκπροσώπων του Δήμου Μέσα Γειτονιάς επικεφαλής του οποίου ήταν ο κ. Δώρος Αντωνίου Αββάς.

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς ήταν ο πρώτος Δήμος, που όταν ξεκίνησε η κρίση στη χώρα μας, χωρίς καμία θεσμική σχέση με το Δήμο Κομοτηνής και αίτημα από αυτόν, ευαισθητοποιήθηκε και έστειλε μια γενναία υλική βοήθεια. Αυτή ήταν η αρχή επαφών μεταξύ των δύο Δήμων, που κατέληξε στην αδερφοποίηση, η πρώτη φάση της οποίας έγινε τον Ιούλιο του 2019, με κλιμάκιο του Δήμου Κομοτηνής με επικεφαλής τον τότε Δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη να ταξιδεύει και η δεύτερη φάση, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, να ολοκληρώνεται στην Κομοτηνή.

Μάλιστα με τον Δήμο Μέσα Γειτονιάς να συγχωνεύεται το 2024 με το Δήμο Λεμεσού, δημιουργώντας το μεγαλύτερο Δήμο της Κύπρου, οι δύο πλευρές βλέπουν ακόμα μεγαλύτερο πεδίο προοπτικών συνεργασίας.

Το παρών έδωσαν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, που στήριξαν την αδερφοποίηση αυτή, καθώς και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχήθηκε για την επιτυχία της προσπάθειας και προέταξε την περιοχή μας ως παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων.

Ξεκινά μια μεγάλη συνεργασία

«Ξεκινά μια πολύ καλή συνεργασία» τόνισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, ο οποίος υπογράμμισε πως η εκδήλωση της Παρασκευής αποτελεί μόνο την αρχή, για την συνεργασία με το Δήμο Μέσα Γειτονιάς αλλά και τον Δήμο Λεμεσού που θα δημιουργηθεί το 2024, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Παράλληλα θα μπορέσουν να ανταλλάξουν καλές πρακτικές για τη διακυβέρνηση, και οι επαφές θα συνεχίσουν να είναι συχνές και στενές.

Ειδική μνεία έκανε δε στο γεγονός ότι ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς στήριξε το Δήμο Κομοτηνής σε πολύ δύσκολες περιόδους, κάτι που έφερε πιο κοντά τις δύο περιοχές, και αυτούς τους στενούς δεσμούς θα συνεχίσουν να έχουν και στο μέλλον.

Έτοιμοι να εμβαθύνουν περισσότερο τη σχέση

«Είναι μεγάλη η χαρά μας που βρισκόμαστε σε αυτόν τον πολύ ξεχωριστό και φιλόξενο χώρο», τόνισε ο κ. Αντωνίου, εξαίροντας τη φιλοξενία των αυτοδιοικητικών της Κομοτηνής.

Διηγήθηκε δε πως το 2012, ο Δημοτικός Σύμβουλος Στάθης Γρηγορίου τον προσέγγισε για να στηρίξουν τον Δήμο Κομοτηνής στην Ελλάδα, που βρισκόταν εν μέσω κρίσης, γιατί έχει φιλόξενους ανθρώπους, αλλά και μια μεγάλη κυπριακή κοινότητά.

«Αυτή ήταν η αρχή για να δημιουργήσουμε τις σχέσεις φιλίας που οδήγησαν στην σημερινή ημέρα» ανέφερε, μεταφέροντας την αγάπη των δημοτών της Μέσα Γειτονιάς. «Σήμερα χτίζουμε τις βάσεις για μια στενότερη συνεργασία και την ανταλλαγή αποστολών με στόχο την ευημερία και την καλύτερη επικοινωνία των δύο Δήμων» ανέφερε, και η οποία θεωρεί πως θα συνεχιστεί και μετά την ένωση με το Δήμο Λεμεσού, τον μεγαλύτερο Δήμο της Κύπρου, ένα εχέγγυο για στενότερη και μεγαλύτερη συνεργασία.

«Θα συνεχίσουμε αυτή τη σχέση, και θα την κάνουμε πιο στενή και παραγωγική προς όφελος των δημοτών και των δύο δήμων» ανέφερε.

Βαθιά αδερφοσύνη μεταξύ των δημοτών

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος τόνισε πως αυτή η αδερφοποίηση έρχεται να επικυρώσει την πραγματική αδερφοσύνη που υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους του νησιού και της Ελλάδας, της Μέσα Γειτονιάς Λεμεσού και της Κομοτηνής.

Η συμβολική αλλά με μεγάλη προστιθέμενη αξία βοήθεια, γέμισε με αγάπη τις καρδιές, και η υποδοχή σηματοδοτεί την αγάπη που τρέφουν όλοι οι κάτοικοι της Κομοτηνής για την Κύπρο, και ευχήθηκε η προσπάθεια να συνεχίσει, και ευχήθηκε να ξαναζήσει η Κύπρος σε μια αδερφωμένη κοινωνία, στο παράδειγμα της περιοχής μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.