«Γριφος» η λιστα στον ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης

Η διχογνωμία για τη σειρά και η δήλωση παραίτησης του Μουσταφά Μουσταφά

Το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται να λυθεί ο «γρίφος» σχετικά με τη σύνθεση και ειδικότερα με τη σειρά των ονομάτων στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί από τα κεντρικά του κόμματος, που θα οριστικοποιήσουν τη σύνθεση των ψηφοδελτίων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και θα αποφασίσουν αν η σειρά κατάταξης στη λίστα με τους υποψηφίους στη Ροδόπη θα υπακούει στη σειρά, που διαμόρφωσε η σταυροδοσία των προηγούμενων εθνικών εκλογών.
 
Εν αναμονή αυτής της απόφασης, στους κόλπους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως υπάρχει διχογνωμία αναφορικά με το αν πρέπει να τοποθετηθούν στις δύο πρώτες-δυνητικά εκλόγιμες- θέσεις οι εν ενεργεία βουλευτές κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ ή αν πρέπει να προταχθεί χριστιανός υποψήφιος στη μία εξ αυτών. Αυτό επιβεβαιώθηκε, όπως μαθαίνουμε, στην προχθεσινή γενική συνέλευση των μελών του κόμματος, που είχε προσκεκλημένο τον κ. Νίκο Παυλίδη, ο οποίος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος για την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα.
 
Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η οργάνωση του προεκλογικού αγώνα στη Ροδόπη και οι δράσεις που πρέπει να γίνουν ενόψει των εκλογών. Όμως δεν άργησε να τεθεί επί τάπητος το θέμα της σειράς στη λίστα με τους υποψηφίους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κατά διαστήματα ένταση, στην κορύφωση της οποίας προέκυψε η «έκρηξη» του κ. Μουσταφά, που δήλωσε την πρόθεση να παραιτηθεί και να μην λάβει μέρος στις εκλογές. Ωστόσο, μετά από παρέμβαση άλλων μελών της οργάνωσης και αφού κατευνάστηκαν τα πνεύματα, ο κ. Μουσταφά πείστηκε να μην επιμείνει σε αυτήν του την πρόθεση και όλα δείχνουν ότι θα κατέλθει ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην επικείμενη εκλογική μάχη στη Ροδόπη. Για τη δεύτερη θέση της λίστας αναμένεται «λευκός καπνός» αύριο από την Κουμουνδούρου…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.