Γιωργος Μανανας: «Οι κυβερνητικες ευθυνες ειναι τεραστιες για την πυρκαγια στο Παπικιο»

«Εξαφανισμένος ο κυβερνητικός βουλευτής»

Στο «Ράδιο Παρατηρητής» φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης το μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Μανανάς, σχολιάζοντας θέματα της επικαιρότητας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την πυρκαγιά στο Παπίκιο, για την οποία ο κ. Μανανάς επεσήμανε πως «είμαι έξαλλος» και συνέχισε: «Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες. Μετά το δάσος της Δαδιάς έχουμε στην περιοχή μας ακόμη μια δασική περιοχή μεγάλης αξίας που καταστρέφεται. Υπάρχουν ευθύνες και αυτές έχουν όνομα, είναι κυβερνητικές. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους πυροσβέστες που κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες ρίχνονται όλες αυτές τις μέρες στη μάχη της κατάσβεσης, αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων».

Ο κ. Μανανάς θύμισε πως «η μόνη ενημέρωση που είχαμε ως πολίτες ήταν χάρη στη συνάντηση και ενημέρωση που είχε ο βουλευτής μας ο κ. Ιλχάν Αχμέτ με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας τον κ. Στυλιανίδη» για να υπογραμμίσει πως «δυστυχώς όμως και εκεί δεν μας τα είπε καλά ο κ. Στυλιανίδης, τον υπουργό εννοώ και όχι τον κυβερνητικό βουλευτή, ο οποίος δυστυχώς είναι εξαφανισμένος, όπως ήταν εξαφανισμένος και από πολλά άλλα θέματα του τόπου. “Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας” είπε ο υπουργός». «Λέγονται αυτά;» διερωτήθηκε με νόημα.

«Το καλάθι του νοικοκυριού είναι η θεσμοθέτηση της κερδοσκοπίας»

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει και το «καλάθι του νοικοκυριού» με τον κ. Μανανά να σημειώνει αρχικά πως στο «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και σε τοπικό επίπεδο και σε κεντρικό κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να φέρνουμε τα προβλήματα των πολιτών στο προσκήνιο» για να τονίσει στη συνέχεια πως «το καλάθι του νοικοκυριού, είναι η θεσμοθέτηση της κερδοσκοπίας των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Να συγκρατούν τις τιμές στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και να ανεβάζουν τις τιμές ανεξέλεγκτα στα υπόλοιπα προϊόντα και να αποκομίζουν υπερκέρδη. Ό,τι δηλαδή έγινε και στην ενέργεια».

Το μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετέφερε μερικές από τις βασικές προτάσεις του κόμματος για την ενίσχυση των νοικοκυριών απέναντι στο κύμα ακρίβειας. Προτάσεις όπως η μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τα βασικά προϊόντα, επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή ενέργειας, αύξηση των ελέγχων στην αγορά, ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού και των ελεγκτικών μηχανισμών.

«Εξέφρασα την επιθυμία μου να είμαι υποψήφιος»

Ερωτηθείς σχετικά με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές και το αν θα είναι υποψήφιος, ο κ. Μανανάς χωρίς περιστροφές επεσήμανε πως «εγώ εξέφρασα την επιθυμία μου να είμαι υποψήφιος», διευκρινίζοντας ωστόσο πως «δεν έχω κανένα πρόβλημα όμως να βοηθήσω το κόμμα μου από όποιο πόστο. Ήμουν και είμαι εργάτης και σκοπός μου είναι να βοηθήσω το κόμμα». Όσο για την εκτίμησή του για τις επιδόσεις του κόμματος ο ίδιος σημείωσε πως «νομίζω ότι υπάρχει ένας καινούργιος αέρας αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ανεβάσουμε το ποσοστό μας στη Ροδόπη, αλλά και πανελλαδικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της συνομιλίας ο κ. Μανανάς εξέφρασε δια του ραδιοφωνικού αέρα τα συλλυπητήρια του στον εκλιπόντα τέως δήμαρχο Χολαργού Χαράλαμπο Σκούρτη. «Θα ήθελα να πω συλλυπητήρια στον Χαράλαμπο Σκούρτη. Ήταν δήμαρχος Χολαργού με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και επειδή μέσα μου παραμένω αυτοδιοικητικός και τον είχα γνωρίσει προσωπικά θέλω να πω θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.