Γιωργος Μανανας: «Η Ροδοπη ειναι η προτεραιοτητα μου»

Σίγουρος για την πρωτιά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Ροδόπη στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο υποψήφιος βουλευτής

Την κεντρική πολιτική του ομιλία πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής, 7 Μαΐου, ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ.Γιώργος Μανανάς στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ορφέας.

Ανάμεσα σε μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αυτοδιοικητικούς αλλά και φίλους ο κ.Μανανάς έθεσε τις προτεραιότητές του για την επόμενη ημέρα της Ροδόπης δηλώνοντας σίγουρος για την πρωτιά του κόμματος στην Ροδόπη στις προσεχείς εκλογές της 21ης Μαΐου.

Όπως άλλωστε τόνισε και κατά την έναρξη της ομιλίας τους «η συγκέντρωση αυτή αποτελεί τη νέα μεγάλη αφετηρία για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ εκεί που πράγματι ανήκει, στην ελληνική κοινωνία, τους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου, της εργασίας, στους μη προνομιούχους, στους νέους, στη γενιά της Μεταπολίτευσης, στη γενιά του 114, στη γενιά των αγώνων για τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κοινωνική Απελευθέρωση».

Τον υποψήφιο βουλευτή προλόγισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής κ.Νότης Χαραλαμπίδης ο οποίος αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη Ροδόπη έκανε λόγο για το πιο ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο. «Ο καθένας μόνος του αλλά κυρίως συλλογικά, ενωμένοι οι υποψήφιοι  θα αγωνιστούν για να προτάξουν τις πολιτικές μας ενάντια στις πολιτικές της ΝΔ κι του ΣΥΡΙΖΑ στο μικρό διάστημα που απομένει» ανέφερε κάνοντας ειδική αναφορά στην πολύχρονη παρουσία του Γιώργου Μανανά, ενός εκ των ιστορικότερων όπως τον χαρακτήρισε στελεχών του κόμματος στην περιοχή, που έχει υπηρετήσει από πλειάδα θέσεων ευθύνης.

Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης έκανε ιστορική αναφορά σε σημαντικά στελέχη του κόμματος στην περιοχή, μεταξύ άλλων στον Δημήτρη Βραδέλη, τον Δημήτρη Τσετινέ, τον Μπάμπη Δαμιανίδη, τον Γιώργο Παπαδριέλλη, τον Τάσο Βαβατσικλή, τον Νίκο Κλάδο τον Αργύρη Μπακιρτζίδη κ.α. ανθρώπων που όπως τόνισε «έγραψαν την πλούσια ιστορία του σε αυτόν τον τόπο», υπενθυμίζοντας και τις «κατακτήσεις» του κόμματος σε κοινωνικό, και όχι μόνο επίπεδο.

Ταυτισμένος με το ΠΑΣΟΚ

Ο ίδιος δήλωσε ταυτισμένος με το ΠΑΣΟΚ και τους αγώνες τους,  υπογραμμίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «το ΠΑΣΟΚ είναι για μένα τρόπος ζωής. Βαθιά συνάντηση καθήκοντος και κοινωνικής ευθύνης ώστε να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας».

«Εγώ αγαπητοί φίλοι δεν πρόδωσα, δεν έφυγα, δεν απαρνήθηκα τις ιδέες και τις αξίας μας και έμεινα εδώ είτε είχαμε 4 είτε 44%» ανέφερε για να υπενθυμίσει πως στα «βήματα» του Ανδρέα Παπανδρέου, «βασικός μας αντίπαλος δεν είναι άλλος σήμερα από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη». Ο ίδιος απηύθυνε δριμύ κατηγορώ προς τη ΝΔ, του κόμματος των «Πάτσιδων», των κοινωνικών ανισοτήτων και των μεγάλων συμφερόντων, των αδιαφανών διαγωνισμών και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, όπως ανέφερε, «επιτυχίες» όπως χαρακτηριστικά τις χαρακτήρισε σκωπτικά απέναντι στις οποίες το ΠΑΣΟΚ καταθέτει τη δική του σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνηση που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

«Ο θυμός να γίνει δημιουργική διάθεση ανατροπής»

Κάνοντας αναλυτική αναφορά σε βασικές προτάσεις του κόμματος, ο κ. Μανανάς υπογράμμισε πως «ο θυμός και η απογοήτευση των πολιτών δεν πρέπει να προσεγγιστεί με όρους παραπολιτικούς ή τοξικούς, αλλά με όρους πολιτικούς με σχέδιο και πολιτικό πρόγραμμα» ώστε όπως τόνισε «αυτός ο θυμός να γίνει δημιουργική διάθεση ανατροπής».

Ο υποψήφιος βουλευτής έθεσε την Ροδόπη ως τη βασική του προτεραιότητα για να υπογραμμίσει πως «η διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και της πολυπολιτισμικής ταυτότητας του νομού μας αποτελεί όρο απαράβατο των Σοσιαλιστικών μου ιδανικών».

«Η πίστη μου στις δυνατότητες των ανθρώπων της περιοχής μας μου δημιουργεί την πεποίθηση ότι μπορούμε να χτίσουμε μια επόμενη ημέρα μακριά από το γκρίζο που μας παραδίδει η σημερινή εξουσία» ανέφερε για να υπογραμμίσει πως «από θέση αρχής ήμουν πάντοτε κατά των ποικιλώνυμων και ποικιλόχρωμων “σωτήρων” που χρησιμοποιούν τη Θράκη ως πεδίο ικανοποίησης των προσωπικών πολιτικών τους φιλοδοξιών και ως βατήρα κοινωνικής και πολιτικής ανόδου». «Μου προκαλεί απέχθεια όλο αυτό» συνέχισε ο ίδιος για να καταλήξει υποσχόμενος πως «θα αναλώσω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου για να εκπροσωπήσω όλους εσάς, όπως έμαθα πάντοτε να κάνω. Με αυταπάρνηση και περηφάνια».

Οι παρουσίες

Να σημειωθεί πως ανάμεσα στις παρουσίες που καταγράφηκαν ήταν αυτές των δημάρχων Κομοτηνής και Μαρωνείας – Σαπών, κ.κ. Γιάννη Γκαράνη και Ντίνου Χαριτόπουλου, του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ.Παύλου Δαμιανίδη, της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ κ.Νατάσας Λιβεριάδου, του προέδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Κ. Καραθεοδωρή» κ.Θανάση Λάπατα, του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ Κομοτηνής κ.Θέμη Τζενετίδη, του αντιδημάρχου Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Κομοτηνής κ.Γιάννη Μουρτίδη, του πρώην δημάρχου Κομοτηνής κ.Γιώργου Πετρίδη, των μελών της ΝΕ Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ.κ.Κρίνα Μενεσελίδου, Γιάννη Αμαραντίδη κ.α., του κ.Δάμωνα Δαμιανού μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, του προϊσταμένου πολιτικής προστασίας της ΠΑΜ-Θ κ.Κωνσταντίνου Χουβαρδά, του πρώην προέδρου του ΤΕΕ Θράκης κ.Νίκου Παπαθανασίου, του πρώην διευθυντή του Κέντρου ΕΛΓΟ Δήμητρα Κομοτηνής κ. Κωνσταντίνου Μπούντα, του γενικού γραμματέα της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ.Βαγγέλη Λίτσου κ.α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.