Γιωργος Μανανας, επικεφαλης ψηφοδελτιου Ροδοπης Δημοκρατικης Συμπαραταξης «Το ΠΑΣΟΚ εχει αρχες και δεν βλεπει τον κοσμο a la cart»

«Δεν μπορούμε κάθε τρεις μήνες να έχουμε εκλογές είναι απολύτως κακό για τη χώρα και αυτό δεν μας το επέβαλε καμία ΕΕ» - «Και στη χώρα αλλά και στο νομό ο στόχος μας είναι να είμαστε η τρίτη δύναμη»

«Στρατιώτης της παράταξης», όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του, ο Γιώργος Μανανάς για άλλη μια φορά κατέρχεται στον προεκλογικό στίβο και μάλιστα ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη. Μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής, ο κ. Μανανάς εξέφρασε την εκτίμηση του ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η τρίτη δύναμη τόσο στη χώρα όσο και στη Ροδόπη ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα αποτελέσει τον καταλύτη των εξελίξεων.
 
Παράλληλα ο κ. Μανανάς απαντώντας στα διλήμματα περί ισόρροπης εκπροσώπησης των σύνοικων στοιχείων ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν βλέπει τους ανθρώπους a la cart και υπογράμμισε με νόημα πως το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει «μάχες» για την ομαλή λειτουργία της τοπικής μας κοινωνίας.
 
Γιώργος Μανανάς όμως αναλυτικά… 

«Είτε ήμουν επικεφαλής είτε κατείχα κάποια άλλη θέση πάλι τον ίδιο κόπο θα κατέβαλα»

ΠτΘ: κ. Μανανά για άλλη μια φορά είστε υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο νομό Ροδόπης και μάλιστα επικεφαλής του ψηφοδελτίου.
Γ.Μ.:
Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που είμαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου αλλά ξέρετε εγώ είμαι «στρατιώτης της παράταξης». Είτε ήμουν επικεφαλής είτε κατείχα κάποια άλλη θέση πάλι τον ίδιο κόπο θα κατέβαλα. Έχει μεγάλη σημασία για μένα αυτή η τοποθέτηση στη πρώτη θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη, διότι δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αρχές και δεν βλέπει τον κόσμο a la cart. 

«Ας θυμηθεί ο κ. Στυλιανίδης τι έλεγε τα προηγούμενα χρόνια και πώς συμπεριφέρονταν στους μειονοτικούς συμπολίτες μας»

ΠτΘ: κ. Μανανά και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση στη Ροδόπη βλέπουμε ότι κυριαρχεί η ρητορεία περί ισότιμης εκπροσώπησης των σύνοικων στοιχείων. Εσείς πώς το κρίνετε αυτό;
Γ.Μ.:
Χαίρομαι που το αναφέρετε. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η κεντρική ομιλία του κ. Στυλιανίδη στην οποία ισχυρίστηκε ότι θα είναι ο μοναδικός χριστιανός που θα κερδίσει έδρα στη Ροδόπη. Αυτό είναι ένα ψέμα και τον προκαλώ να ανακαλέσει τη δήλωσή του κι αν έχει κάποια πληροφορία για το ποιοι υποψήφιοι θα καταλάβουν τις έδρες στη Ροδόπη να την πει και σε εμάς. Ας θυμηθεί ο κ. Στυλιανίδης τι έλεγε τα προηγούμενα χρόνια και πώς συμπεριφέρονταν στους μειονοτικούς συμπολίτες μας. Εμείς δεν βλέπουμε τους πολίτες τη μια φορά έτσι και την άλλη φορά αλλιώς.

«Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες θα παλεύουμε για την τρίτη θέση στο νομό»

ΠτΘ: Το ισχυρίζεστε αυτό, φαντάζομαι, και σε σχέση με τα όσα δήλωσε η κ. Γεννηματά σε προεκλογική της ομιλία, ότι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ θα είναι η τρίτη δύναμη της χώρας στις επερχόμενες εκλογές.
Γ.Μ.:
Νομίζω πως όχι μόνο θα είμαστε η τρίτη δύναμη αλλά και τα ποσοστά μας θα είναι ιδιαιτέρως ανεβασμένα. Τις επόμενες μέρες των εκλογών θεωρώ πως θα δημιουργηθεί μεγάλο ρεύμα και αυτό θα συμβεί γιατί δεν θα είμαστε η ουρά κανενός, θα είμαστε οι καταλύτες των εξελίξεων. Και στη χώρα αλλά και στο νομό ο στόχος μας είναι να είμαστε η τρίτη δύναμη. Τα αποτελέσματα δεν προδικάζονται και κανείς δεν μπορεί να τα προκαταβάλει. Εμείς μέχρι να κλείσουν οι κάλπες θα παλεύουμε για την τρίτη θέση στο νομό. 

«Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα απαιτούνται ευρύτερες συνεργασίες»

ΠτΘ: Ποιος θα είναι ο ρόλος που θα κληθεί να παίξει το ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών γιατί είναι πολλά τα σενάρια συγκυβέρνησης που ακούγονται τελευταία…
Γ.Μ.:
Σημασία σε αυτό έχει όχι μόνο ποιο κόμμα θα βγει πρώτο ή δεύτερο αλλά και ποια κόμματα θα μπουν στη βουλή. Είναι σημαντικό αυτό. Εμείς ως Δημοκρατική Συμπαράταξη είμαστε δυσαρεστημένοι από τις συνεργασίες που έγιναν, γιατί δεν ρωτήθηκαν τα άλλα κόμματα και έκανε ο κ. Τσίπρας ό, τι ήθελε. Γι’ αυτό απέτυχε κιόλας. Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα απαιτούνται ευρύτερες συνεργασίες, ώστε να επιτευχθεί μια πολιτική σταθερότητα. Δεν μπορούμε κάθε τρεις μήνες να έχουμε εκλογές, είναι απολύτως κακό αυτό για τη χώρα και αυτό δεν μας το επέβαλε καμία ΕΕ. 

«Το ΠΑΣΟΚ συντάσσεται με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα δεχόμαστε όλα»

ΠτΘ: Ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νέο μνημόνιο που έχει ήδη υπογραφεί και μετά τις εκλογές θα αρχίσει να εφαρμόζεται;
Γ.Μ.:
Το ΠΑΣΟΚ συντάσσεται φυσικά με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα δεχόμαστε όλα. Το μνημόνιο είναι πραγματικά σκληρό. Εμείς θα κοιτάξουμε τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα να γίνουν κάποια πράγματα που έπρεπε να γίνουν εδώ και χρόνια. 

«Το ψηφοδέλτιό μας είναι απόλυτα ισορροπημένο και θέλουμε ο κόσμος να το στηρίξει»

ΠτΘ: Στο νομό Ροδόπης το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί νομίζω το σύνολο της κοινωνίας. Θα ήθελα να μου πείτε για τους συνυποψήφιούς σας;
Γ.Μ.:
Συνυποψήφιοί μου είναι δύο συμπολίτες από τη μειονότητα ο Μουμίν Τζαχήτ, πρόεδρος των παλαιοπωλών χρόνια στην Αθήνα και συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος. Είναι ο Κιασήφ Τουργκάι, που είναι επαγγελματίας και ήταν και κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση υποψήφιος στη Ροδόπη αλλά και η Παλίνα Σισκινίδου, που είναι πόντια, μητέρα τεσσάρων παιδιών και μας τιμά με την παρουσία της στο ψηφοδέλτιο. Το ψηφοδέλτιό μας είναι απόλυτα ισορροπημένο και θέλουμε ο κόσμος να το στηρίξει. 

«Το ΠΑΣΟΚ έδωσε μάχες για να κερδίσει την ομαλή λειτουργία της τοπικής μας κοινωνίας»

ΠτΘ: Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να δώσετε στους ψηφοφόρους;
Γ.Μ.:
Το πρώτο που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν τολμώ να σκεφτώ ότι η Χ.Α. μπορεί να είναι τρίτο κόμμα. Εμείς τους θεωρούμε νεοναζιστική οργάνωση. Έτσι συμπεριφέρονται και έτσι θα τους αποκαλούμε.
Το δεύτερο είναι ότι πραγματικά θα συμβάλλουμε, μιλώντας για τη Ροδόπη, στην ομαλή λειτουργία του κοινωνικού ιστού. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε «μάχες» για να κερδίσει την ομαλή λειτουργία της τοπικής μας κοινωνίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.