Γιωργος Δημητριαδης: «Το συνδικαλιστικο κινημα χρειαζεται αναγεννηση απο τις σταχτες του»

Ο νέος αναπληρωτής τομεάρχης συνδικαλισμού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μιλά για το μέλλον του συνδικαλισμού στην Ελλάδα

Στη λίστα των νέων τομεαρχών και αναπληρωτών τομεαρχών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ περιλαμβάνεται ο Ροδοπίτης κ. Γιώργος Δημητριάδης, ο οποίος όπως ανακοινώθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας αναλαμβάνει χρέη αναπληρωτή γραμματέα συνδικαλισμού.

Ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος της περιοχής  μας, τα τελευταία χρόνια και ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων, ο κ. Δημητριάδης όπως εξήγησε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» επιλέχτηκε ανάμεσα σε δεκάδες υποψηφίους που είχαν εκδηλώσει το σχετικό ενδιαφέρον δια μέσου της διαδικασίας που ακολούθησε το κόμμα, γεγονός που αποτέλεσε έκπληξη αλλά και μεγάλη τιμή για τον ίδιο.

«Με κακέκτυπα πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων κατάφεραν να αποδυναμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα»

Δεδομένης και της φθίνουσας πορείας του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα, ο κ. Δημητριάδης αλλά  και ο γραμματέας του Τομέα και οι λοιποί συνεργάτες αναλαμβάνουν ένα βαρύ χαρτοφυλάκιο, καθώς όπως τόνισε ο ίδιος «μέσα στο συνδικαλισμό φωλιάζει η φοβία των εργαζομένων, το άγχος, η ανησυχία, όλα τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν».  Ο ίδιος χαρακτήρισε τον τομέα του συνδικαλισμού ως τομέα κομβικής σημασίας για το σήμερα, καθώς το συνδικαλιστικό κίνημα αποτελεί διαχρονικά βασικό πυλώνα της δημοκρατίας και συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του κράτους, για να υπογραμμίσει ωστόσο πως «με κακέκτυπα πολιτικών, συνδικαλιστικών στελεχών και με πολιτικές από διάφορες κυβερνήσεις, κατάφεραν να αποδυναμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα».

Ο κ. Δημητριάδης παρομοίασε το συνδικαλιστικό κίνημα με το ανοσοποιητικό σύστημα ενός οργανισμού. «Όπου οργανισμό βάλτε τη χώρα  και θα αντιληφθείτε ότι αν δεν υπάρχει ανοσοποιητικό σύστημα ο ιός κάνει πάρτι. Όπως κάνουν πάρτι αυτή τη στιγμή τα στελέχη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με διάφορα νομοθετήματα που περνάνε, όπως το “έκτρωμα” του κ. Χατζηδάκη, ή  το νομοσχέδιο του ΕΣΥ» σημείωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι «όπου δεν υπάρχει αντίσταση περνάνε τα νομοθετήματα, το ένα μετά το άλλο δίχως να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς έρχεται».

«Χρειάζεται χρόνος ώστε ο εργαζόμενος να ξαναεμπιστευτεί το συνδικαλιστικό κίνημα»

«Το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται αναγέννηση από τις στάχτες του» συνέχισε για να δηλώσει παρών, «ως νέα γενιά, ως νέοι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ, να απλώσουμε το χέρι σε κάθε εργαζόμενο και συνδικαλιστικό φορέα». Μία διαδικασία όπως τόνισε χρονοβόρα και δύσκολη με στόχο ωστόσο ο εργαζόμενος να ξαναεμπιστευτεί το συνδικαλιστικό κίνημα, «για να μπορέσουμε να ορθώσουμε ανάστημα. Και όταν αυτό γίνει θα μπορούμε να ονειρευόμαστε, να έχουμε μέλλον».  

«Ο συνδικαλισμός πρέπει να αλλάξει με όρους γενιάς»

Ερωτηθείς αν η «απάντηση» δίνεται στους δρόμους, ο κ. Δημητριάδης μίλησε για ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο απαιτεί άλλους όρους. «Να μην παίξουμε το παιχνίδι πάλι μια από τα ίδια αλλά να βάλουμε στέρεες βάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, να αλλάξουμε με όρους γενιάς γιατί ο κόσμος αργά ή γρήγορα πιστεύω ότι θα αντιληφθεί ποια είναι η σοβαρή λύση και θα μπορέσει να περάσει ανεπηρέαστος από διάφορες “σειρήνες”» τόνισε.

Για τον ίδιο η δουλειά ξεκινά άμεσα, από την πόλη της Κομοτηνής και ακολούθως από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με στόχο να έρθει σε επαφή με όλους τους εργαζομένους, ενταγμένους και μη σε κάποιον σύλλογο, ώστε «σιγά σιγά να καταλάβουν ότι αφουγκραζόμαστε και έχουμε την διάθεση να κάνουμε μια σοβαρή κουβέντα επί των εργασιακών σχέσεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή».  

Ερωτηθείς τέλος ως προς τη συνέχειά του στην Προεδρία του Πανελληνίου Συλλόγου Αποφοίτων  ο ίδιος εξήγησε πως σε έναν χρόνο από τώρα είναι προγραμματισμένες οι εκλογές, με τον ίδιο να βρίσκεται σε δίλημμα σε σχέση με την συνέχειά του ή μη. «Οι πιέσεις να συνεχίσω είναι μεγάλες, ωστόσο το σκέφτομαι σοβαρά γιατί κρίνω ότι πρέπει να παίρνουν την σκυτάλη και άλλοι νέοι, και άλλα μυαλά, και εφόσον απαιτηθεί, σε κάθε περίπτωση, αν και εφόσον αλλάξει το Δ.Σ., θα είμαι στο πλευρό τους να βοηθήσω με την μικρή εμπειρία που έχω καταφέρει να έχω, ώστε το όλο εγχείρημα να συνεχιστεί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.