Γιατι στενευουν τα πεζοδρομια στους Υφαντες;

Διχογνωμία μεταξύ αντιπολίτευσης και Δημοτικής αρχής για τις στενώσεις σε συγκεκριμένα σημεία στον οικισμό

Το έργο της πεζοδρόμησης στον οικισμό Υφαντών, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του την Παρασκευή. 

Όπως ανέφερε ο κ. Γραβάνης, διαπίστωσαν πως κατά τις εργασίες πεζοδρόμησης του κεντρικού δρόμου του Οικισμού Υφαντών, σε κάποια σημεία το πεζοδρόμιο είναι πάρα πολύ στενό, γύρω στα 30 εκ., κάτι που κρύβει κινδύνους για τους πεζούς που θα νιώθουν ότι προστατεύονται αλλά αυτό δεν ισχύει.

Ο κ. Γραβάνης τόνισε πως είναι κρίμα να γίνεται αυτό το έργο με τέτοιο τρόπο, και ρώτησε αν είναι νόμιμο να γίνει τόσο στενό, αν υπήρχε τρόπος να γίνει μεγαλύτερο για να παρέχει ασφάλεια, σημειώνοντας πως η υλοποίησή του φέρνει τις ανάλογες ευθύνες.

Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος έργων κ. Δημήτρης Καρασταύρου σημείωσε πως υπήρχε αίτημα των κατοίκων του οικισμού για τη δημιουργία της πεζοδρόμησης.

Όμως στους Υφαντές, όπως και σε πολλούς άλλους, δεν έχουν υλοποιηθεί οι πράξεις εφαρμογής στις επεκτάσεις τους, που σημαίνει πως έχουν χαραχθεί τα οικοδομικά τετράγωνα και οι γραμμές που καθορίζουν το πολεοδομικό πλάτος του δρόμου, η υφιστάμενη κατάσταση όμως είναι πολύ διαφορετική γιατί δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες απαλλοτριώσεις, λόγω κόστους.

Όμως το έργο που έχει σχεδιαστεί, σύμφωνα με τον κ Καρασταύρου, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που δείχνει η φωτογραφία. Ενώ λοιπόν το πεζοδρόμιο εκτείνεται περίπου στα 800 μέτρα, σε κάποια σημεία βρίσκονται κατοικίες που βγαίνουν προς τα έξω περισσότερο από τις άλλες, όπου το φάρδος του πεζοδρομίου είναι πολύ μικρότερο από ό,τι απαιτείται.

Για να γίνει το έργο, κλήθηκαν να επιλέξουν αν θα πρέπει να μην γίνει καθόλου το συγκεκριμένο τμήμα μέχρι να πέσει η περίφραξη, ή αν θα τα έκαναν και αν έπεφτε η περίφραξη θα τα επέκτειναν.

Επέλεξαν το δεύτερο παρόλο που το πεζοδρόμιο θα είναι μικρό, κρίνοντας πως τα κράσπεδα θα βοηθήσουν να διευθετηθούν τα ύδατα από τον δρόμο στα φρεάτια, βοηθώντας να προστατέψουν και τις ιδιοκτησίες.

Το υπόλοιπο πεζοδρόμιο, ανέφερε, έχει πλάτος 1,5 μέτρα και φτάνει σε κάποια σημεία και τα 2 μέτρα.

Το εναπομείναν πλάτος του δρόμου δε, θα επιτρέψει την κατασκευή ποδηλατόδρομου.

Σε ερώτηση του κ. Γραβάνη αν υπήρξε προσπάθεια επαφής με τους κατοίκους για να γίνει κάτι διαφορετικό εκεί, ο κ. Καρασταύρου τόνισε πως οι διαδικασίες, μιας και πρόκειται για ιδιοκτησίες, είναι και χρονοβόρες και κοστοβόρες για την αποξήλωση και την επέκταση, παρόλο που ανέφερε πως είναι ανοιχτοί σε συνεννόηση αν υπάρχει αυτή η διάθεση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.