Γιατι δεν πραγματοποιουνται δρασεις για την Ενσωματωση της Θρακης και το 1821;

Την ανυπαρξία εκδηλώσεων για τις επετείους στηλίτευσε ο Αντώνης Γραβάνης

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν δια ζώσης όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κομοτηνής

Την έλλειψη εκδηλώσεων, έστω και με περιορισμένο κοινό και προσαρμογή στις συνθήκες, τόσο για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης, όσο και για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, καυτηρίασε την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Γραβάνης.

Χαρακτήρισε μάλιστα απαράδεκτο το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι το 2021 έχουν γίνει αρκετές εκδηλώσεις από πλευρά του Δήμου, φέρνοντας ως παράδειγμα τις καλοκαιρινές συναυλίες αλλά και το Φεστιβάλ Μπύρας, απουσιάζουν οι εκδηλώσεις για τις δύο σημαντικές επετείους. «Δεν είναι δυνατόν, σε μια περιοχή σαν τη δική μας, να μην τιμούμε αυτές τις σημαντικές μέρες για την πατρίδα μας» σημείωσε, αναφέροντας πως υπάρχουν σημαντικά πανεπιστημιακά τμήματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά και να αναδειχθεί η προσφορά αγωνιστών της περιοχής.

Ακόμα και δράσεις που είχαν σχεδιαστεί για τα 100 χρόνια, και αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού, θα μπορούσαν να γίνουν το καλοκαίρι, τόνισε, ενώ άλλες να λάβουν χώρα με τηλεδιάσκεψη.

Για αυτό και πρότεινε, έστω και αυτή την ύστατη ώρα, ο Δήμος να προγραμματίσει κάποιες εκδηλώσεις για αυτές τις δύο επετείους. Ανάμεσα στις ιδέες που κατέθεσε ήταν και η συνεργασία με το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, για μια εκδήλωση για την προφορά αγωνιστών της περιοχής μας στον αγώνα του 1821, ώστε να φανεί ότι συμμετέχει και ο Δήμος σε αυτή την επέτειο.

Ανοιχτές και δια ζώσης οι εκδηλώσεις

Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Γκαράνης τόνισε πως ο Δήμος ανέβαλε τις εκδηλώσεις, και για τις δυο επετείους, επιθυμώντας να γίνουν ανοιχτές στον κόσμο και δια ζώσης.

Τα πρωτόκολλα μέχρι τώρα, δεν επέτρεψαν να πραγματοποιήσουν αυτές τις δράσεις, παρά μόνο κάποιες από την Περιφέρεια. Θεωρεί δε πως σωστά ο Δήμος δεν πήρε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, εκφράζοντας την άποψη ότι εκδηλώσεις που έγιναν στις γειτονικές ενότητες, συνέβαλαν στην αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές. «Από τις εκδηλώσεις που υπήρχαν στον προγραμματισμό, όλες θα γίνουν, μία προς μία, συνέδρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσική», δεσμεύτηκε ο δήμαρχος, αλλά μετά την πανδημία, με τη συμμετοχή όλων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.