Γιαννης Οικονομου απο τα Χανια: «Ο περιφερειακος τυπος ειναι ο πιο αντιπροσωπευτικος κρικος της πολυφωνιας»

Με τα μέλη του ΔΣ του ΣΗΠΕ συναντήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τη βούληση της κυβέρνησης για στήριξη και ενίσχυση του Τύπου επεσήμανε την Παρασκευή από τα Χανιά ο υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την διάρκεια συνάντησής του με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου.

Στο περιθώριο της συνάντησής του και με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε τον περιφερειακό Τύπο πυλώνα ανάπτυξης της περιφέρειας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο περιφερειακός τύπος είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός κρίκος της πολυφωνίας, του πλουραλισμού, της ελευθεροτυπίας που χαρακτηρίζει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στον τόπο μας. Αναδεικνύει ειδήσεις, προβάλει τοπικά ζητήματα, αποτελεί μέσο έκφρασης των ανθρώπων της ελληνικής περιφέρειας και αυτό είναι ακριβώς που έχει χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών και των έντυπων μέσων».

Φωτογραφία: neakriti.gr

Παράλληλα αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη του περιφερειακού Τύπου επισημαίνοντας τις ενισχύσεις που πρέπει να δοθούν για να αντέξει τις πιέσεις. «Έχουμε μεγάλες ανατιμήσεις στην πρώτη ύλη όπως είναι το χαρτί. Έχουμε την γενικότερη οικονομική δυσπραγία που περιορίζει την ανταπόκριση των πολιτών στον έντυπο Τύπο της επαρχίας. Θα ενισχύσουμε το μεταφορικό κόστος, θα ενισχύσουμε μέρος της ανατίμησης του χαρτιού. Ενισχύσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές σε ό,τι αφορά τον ΕΟΔΕΑΠ, συζητάμε ένα εργαλείο που θα μπορέσει να βοηθήσει τον έντυπο Τύπο της επαρχίας να εκσυγχρονίσει τον ψηφιακό του εξοπλισμό, μαζί με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το επόμενο διάστημα θα αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της διαφάνειας στον Τύπο με το μητρώο, τις προδιαγραφές και τις συνθήκες για την είσοδο στο μητρώο και που την συνδέουμε με την κρατική χρηματοδότηση και άλλες παρεμβάσεις που έχουν στόχο να διαμορφώσουν συνθήκες ώστε να μπορεί να απαντά με επάρκεια ο Τύπος της περιφέρειας και να βρίσκεται στην πρωτοπορία της έκφρασης, του παλμού, των προτάσεων των τοπικών κοινωνιών».

Όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου, «η κυβέρνηση μας, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρεί ότι η στήριξη του Τύπου και η ομαλή του λειτουργία είναι βασικός πυλώνας στην ποιότητα της δημοκρατίας, δυο φορές αυτό σε ό,τι αφορά τον Τύπο της περιφέρειας και προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεργαστούμε με τους ανθρώπους του κλάδου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.