Γιαννης Κυριαζης: «Θα ζητησω και παλι την στηριξη οσων επιθυμουν να συνεισφερουν»

Ο νέος αντιδήμαρχος Παιδείας, Πληροφορικής και Διαφάνειας του Δήμου Κομοτηνής μιλά στον «ΠτΘ» για τα νέα του καθήκοντα

Τη θέση του αντιδημάρχου για τα τμήματα παιδείας, πληροφορικής και διαφάνειας του Δήμου Κομοτηνής αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Κυριαζής όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες κατά τον «μίνι» ανασχηματισμό της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Κυριαζής αναμένεται να παραμείνει για λίγες ακόμα ημέρες στην θέση του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής απ’ όπου και θα «μεταπηδήσει» στην διαχείριση ενός πλούσιου και συνάμα απαιτητικού χαρτοφυλακίου, η εξέλιξη του οποίου βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση μιας και πρόκειται για αντιδημαρχία που δημιουργήθηκε από την νυν δημοτική αρχή.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως αντιδήμαρχος Παιδείας, Πληροφορικής και Διαφάνειας ο κ. Κυριάζης θέλησε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη για την επιλογή τονίζοντας επίσης την συνάφεια των αντικειμένων με το ΔΗΠΕΘΕ.

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά «είναι μια αντιδημαρχία συναφής και με τον πολιτισμό, καθώς μέσα στις αρμοδιότητες υπάρχουν και οι σχετικές με την παιδεία και την δια βίου μάθηση».

Εξηγώντας ακριβώς το «χαρτοφυλάκιο» που αναλαμβάνει ο κ. Κυριαζής εξήγησε πως αυτό εμπεριέχει αρμοδιότητες σχετικές με τις σχολικές υποδομές της προσχολικής, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την φύλαξη και καθαριότητα τους, τους σχολικούς τροχονόμους, τις κατανομές των πιστώσεων που έρχονται για τα σχολεία, την εποπτεία της λειτουργίας των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και της επιτροπής παιδείας.

Πέραν της εκπαίδευσης στις αρμοδιότητές του ανήκουν τα προγράμματα δια βίου μάθησης, αλλά και η εποπτεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, για την λειτουργία της οποίας ο κ. Κυριαζής εξέφρασε την ικανοποίησή του, για να αναφερθεί επίσης και στον τομέα των τεχνολογιών και της πληροφορικής που όπως εξήγησε «έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένη της εξασφάλισης της διαφάνειας που προσφέρει δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν για οτιδήποτε επιθυμεί σε σχέση με τη λειτουργία του Δήμου αλλά και να κάνει χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών στην καθημερινότητά του».

Ο κ. Κυριαζής ξεχώρισε επίσης και τη δημιουργία χάρτας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των δημοτών, εξηγώντας πως πρόκειται για «σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν και με την δημοκρατική λειτουργία του οργανισμού του δήμου και με τη συμμετοχική διαδικασία των δημοτών».

«Από την πλευρά μου υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν ώστε να ανταποκριθώ και να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Δημάρχου» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της ενημέρωσης.

«Αυτό που μπορώ να πω αυτή την στιγμή είναι ότι θα προσπαθήσω όσο μπορώ να ανταποκριθώ με επάρκεια σε αυτά τα καθήκοντα και φυσικά σε αυτή την προσπάθεια μου εγώ θα ζητήσω πάλι την στήριξη όλων αυτών που μπορούν να συνεισφέρουν και οι ίδιοι σε αυτή την προσπάθεια» ανέφερε για να τονίσει λέγοντας πως «χρειάζεται να υπάρχει μια αμοιβαιότητα και με τους δημότες μας».  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.