Γιαννης Κιλτσικης, υποψηφιος δημοτικος συμβουλος με την «Κοινωνια Πολιτων»

«Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος του αρέσει πάρα πολύ να ακούει και να πραγματοποιεί»

«Εκείνο στο οποίο  πρέπει να στοχεύσουμε είναι η επισκεψιμότητα της πόλης και η αξιοποίηση του ορεινού όγκου»

Δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης επί 28 χρόνια. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Σωματείου Καφεποτοπωλών Ν. Ροδόπης, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Σωματείων Ν. Ροδόπης, Οικονομικός Επόπτης και εκπρόσωπος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ν. Ροδόπης στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ν. Ροδόπης. Ο λόγος για τον κ. Γιάννη Κιλτσίκη, που μετά από αυτή τη συνεπή διαδρομή στα σωματεία και τους φορείς του τόπου μας, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής με την «Κοινωνία Πολιτών».

Μια συνομιλία μαζί του έχει πάντα ενδιαφέρον, αφού ο κ. Κιλτσίκης έχει καταφέρει να μετουσιώσει τη γνώση που αποκόμισε από την επαγγελματική του δραστηριοποίηση και την ενασχόληση με τους φορείς του κλάδου σε εμπειρία, ενώ η διαρκής επαφή του με τον κόσμο του έχει δώσει τη δυνατότητα να διευρύνει τους ορίζοντές του, να συνθέτει και κυρίως να πράττει.

«Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος του αρέσει πάρα πολύ  να ακούει και να πραγματοποιεί» εκμυστηρεύτηκε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, καταθέτοντας παράλληλα μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις «έξω από το κουτί», όπως για την αξιοποίηση του ορεινού όγκου της περιοχής.

Ο λόγος όμως στον ίδιο για περισσότερα…

ΠτΘ: κ. Κιλτσίκη ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν να κατέλθετε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Κοινωνία Πολιτών»;

Γ.Κ.: Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος του αρέσει πάρα πολύ  να ακούει και να πραγματοποιεί, στο μέτρο το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει κάποια πράγματα. Γι’ αυτό λοιπόν πήρα και την  απόφαση να κατέβω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Γκαράνη, με τον  οποίο  γνωριζόμαστε πάρα πολλά  χρόνια, ευελπιστώντας σε μια καλύτερη Κομοτηνή όσον αφορά την επόμενη μέρα. Σίγουρα το γεγονός ότι ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια με το επιμελητήριο μου έχει δώσει και τη δύναμη  και τα εφόδια ώστε σε συνεργασία με τον δήμο να  μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε πάρα πολλά πράγματα, πάρα πολλές δράσεις, και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο αποφάσισα να κατέβω σε αυτές τις εκλογές.

ΠτΘ: Είστε ενεργός πολίτης, πέραν όλων των υπολοίπων. Πώς κρίνετε την υφιστάμενη κατάσταση σήμερα του δήμου Κομοτηνής;

Γ.Κ.: Η πόλη βρίσκεται σε μια πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Απ’ όσο γνωρίζω το πολεοδομικό σχέδιο το οποίο είναι πάρα πολύ παλιό δημιουργεί δυσκολίες, πιστεύω ότι σε μια διετία όμως περίπου θα έχει λυθεί. Είναι αδιανόητο με το συγκεκριμένο πολεοδομικό σχέδιο, ειδικά την περιοχή του ΚΤΕΛ, να μην  υπάρχουν καταστήματα. Παρόλα αυτά έχουν γίνει τρομερές και γίνονται αναπλάσεις, οι  οποίες αναπλάσεις δημιουργούν νέες οικονομικές ζώνες.  Πάρτε παράδειγμα την πλατεία Χρυσάνθου. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει η πόλη  προς όλες τις πλευρές. Από  κει  και μετά,  εγώ επειδή  έχω μεράκι και το Επιμελητήριο, σίγουρα ο δήμος θα μπορούσε να κάνει κάποια αθλητικά δρώμενα σε  κεντρικούς χώρους με γνωστούς αθλητές, αλλά  ταυτόχρονη ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, γιατί μην  νομίζετε ότι όλοι εμείς οι Κομοτηναίοι ξέρουμε τα τοπικά προϊόντα μας. Οπότε είναι σίγουρα ένας τρόπος ώστε και να μαζέψουμε τον κόσμο, γιατί εκείνο στο οποίο  πρέπει να στοχεύσουμε είναι η επισκεψιμότητα της πόλης.

Θα  πρέπει επίσης να επενδύσουμε στον φοιτητικό τουρισμό, και εδώ θα προτείνω και κάτι στην πορεία. Ο δήμος Κομοτηνής εξ όσων γνωρίζω έχει πάρα πολλά  ακίνητα. Θα  μπορούσαν κάποια από  αυτά τα ακίνητα με παραχωρητήριο 99 χρόνων, να δοθούνε ώστε να γίνουνε στην Κομοτηνή στην περιοχή  μας ιδιωτικές σχολές. Με αυτόν τον τρόπο θα ανεβάζαμε την  επισκεψιμότητα, γιατί θα έρχονταν πάρα πολύς ξένος κόσμος στην πόλη  μας. Και ένα άλλο που νομίζω ότι είναι πάρα πολύ βασικό, είναι  ότι δεν έχουμε εκμεταλλευτεί καθόλου τον ορεινό όγκο, ο οποίος, θα μου πείτε, δεν είναι μόνο θέμα του δήμου Κομοτηνής, είναι και του δήμου Ιάσμου. Όμως ούτως ή άλλως γίνονται συνεργασίες του δήμου Κομοτηνής με κάποιους άλλους δήμους. Θα μπορούσαμε επομένως πάνω σε αυτό το κομμάτι  να συνεργαστούμε με το δήμο  Ιάσμου και να  εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τον  ορεινό όγκο, πάλι με στόχο την επισκεψιμότητα.

«Να αφουγκραζόμαστε σε καθημερινή βάση τους πολίτες»

ΠτΘ: Ποια είναι κατά την άποψή σας τα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν πρωτίστως από τη νέα διοίκηση του δήμου;

Γ.Κ.: Ακούγονται τετριμμένα, αλλά πρωτίστως είναι η καθημερινότητα των πολιτών. Ό,τι περικλείει η  λέξη  καθημερινότητα. Πρώτα ξεκινάμε από  κει και από κει και μετά συνεχίζουμε με οποιαδήποτε οράματα, όνειρα, ώστε να ανεβάσουμε  και  να γίνουμε γνωστοί όχι μόνο την Ελλάδα. Αν εκμεταλλευτούμε τον ορεινό όγκο δεν θα έρθουν μόνο  από γύρω από όμορους νομούς, πολύ πιθανόν να έχουμε και επισκέπτες από γειτονικές χώρες. Άρα εκεί που πρέπει να επικεντρωθούμε είναι να αφουγκραζόμαστε σε καθημερινή βάση τους πολίτες και να προσπαθούμε με τη δύναμη που έχουμε, να  επιλύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα. Γκρίνιες πάντα θα ακούς. Είναι μέσα στο πλαίσιο του  «παιχνιδιού». 

ΠτΘ: Εσείς που  θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να προσφέρετε την επόμενη μέρα; Υπάρχουν κάποιοι πιο  εξειδικευμένοι τομείς που θα  μπορούσατε να δείτε τον εαυτό σας να προσφέρει;

Γ.Κ.:  Σίγουρα υπάρχουν. Ένας άνθρωπος ο οποίος θέλει να προσφέρει σίγουρα, θα μπορέσει να το κάνει αυτό. Δεν  μιλάμε για οικονομικά και τέτοια πράγματα. Αλλά σίγουρα σε ό,τι έχει να κάνει με την καθημερινότητα θα μπορούσα να προσφέρω. Φυσικά εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει εκλογή, όπως επίσης εννοείται ότι ο δήμαρχος είναι αυτός που θα αποφασίσει.

«Θέλω να προσφέρω στο τόπο που αγαπάω για ένα καλύτερο μέλλον και για τα παιδιά μας»

ΠτΘ: Πώς  βλέπετε αυτή την προεκλογική περίοδο που βαίνει προς το τέλος της; Ήταν όπως το περιμένατε;

Γ.Κ.: Ήταν καλύτερα. Στο Επιμελητήριο να μην ξεχνάτε ότι ως επικεφαλής με τον συνδυασμό που διεκδίκησα την  προεδρία του Επιμελητηρίου, έπρεπε να ξεκινήσω από το μηδέν. Να  βρω τους υποψηφίους, κλπ. Τώρα εδώ στον δήμο είναι λίγο  διαφορετικά τα πράγματα, όχι ότι είναι χαλαρά,  έχει πάρα πολύ τρέξιμο, είμαστε πάρα πολλοί υποψήφιοι, πάρα πολλοί νέοι και ικανοί υποψήφιοι,  και  μακάρι να μπουν και όσο το δυνατόν περισσότεροι επαγγελματίες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο,  απ’ όλες τις πλευρές,  δεν  μιλάω μόνο για τον δικό μας τον συνδυασμό.

ΠτΘ: κ. Κιλτσίκη, ποιο είναι το δικό  σας μήνυμα προς τους  πολίτες οι οποίοι  μας ακούνε; Γιατί να ψηφίσει κάποιος τον Γιάννη Κιλτσίκη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ποια είναι η δέσμευσή σας;

Γ.Κ.: Κατ’ αρχάς  η δύναμή μου είναι η ψήφος των πολιτών, γι’ αυτό ζητάω και την ψήφο των συνδημοτών μου στις 8 του Οκτώβρη. Είμαι  ένας επαγγελματίας 30 χρόνια περίπου  και θέλω να προσφέρω στο τόπο που αγαπάω για ένα καλύτερο μέλλον και για τα παιδιά μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.