Γιαννης Γκαρανης: Το Πανεπιστημιο για μας αποτελει τον ακρογωνιαιο λιθο της αναπτυξης της περιοχης μας

Συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Κομοτηνής, με τον Πρύτανη του ΔΠΘ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής και επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών», Ιωάννης Γκαράνης, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Φώτιο Μάρη. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας και στη σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία. Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκαράνης: «Το Πανεπιστήμιο για μας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης της περιοχής μας. Όλα αυτά τα χρόνια ως διοίκηση συνεργαζόμαστε στενά, τόσο με τις πρυτανικές αρχές, όσο και με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα, που εδρεύουν στην πόλη μας. Δεκάδες είναι οι κοινές μας δράσεις και οι πνευματικές και πολιτιστικές μας συνέργειες.

Αν ο λαός της Κομοτηνής μας δώσει τη δυνατότητα να είμαστε ξανά στη Διοίκηση του Δήμου μας θα συνεχίσουμε και θα επαυξήσουμε όλο αυτό το πλαίσιο συμπόρευσης με το Πανεπιστήμιό μας. Ακριβώς γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ύπαρξη και λειτουργία του Δημοκριτείου στον τόπο μας είναι ο βασικός αναπτυξιακός πυλώνας μας».

Ο κ. Πρύτανης με τη σειρά του ανέλυσε τους βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού της πρυτανικής αρχής για την ανάπτυξη, την επέκταση και την ενδυνάμωση του ΔΠΘ, ούτως ώστε αυτό να καταστεί ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια της χώρας. Τόνισε δε την ανάγκη της διαρκούς και γόνιμης σύμπραξης με το σύνολο των θεσμικών αυτοδιοικητικών φορέων της περιοχής, προκειμένου Πανεπιστήμιο και τοπική κοινωνία να επωφελούνται στο έπακρον από τ’ αποτελέσματα αυτής της δημιουργικής συνεργασίας.

Επίσκεψη στη Γρατινή

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Κομοτηνής στην Γρατινή. Έναν ιστορικό οικισμό του Δήμου Κομοτηνής, με μακρά ιστορική διαδρομή, αλλά και μ’ ένα πλούσιο κι ενεργό παρόν. Ο κ. Γκαράνης συνάντησε κατοίκους του χωριού και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει από κοντά και επί μακρόν μαζί τους για όλα όσα τους απασχολούν. Αντάλλαξαν απόψεις για τον οικισμό, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και τις παρεμβάσεις του Δήμου Κομοτηνής. Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Ιωάννης Γκαράνης, δεσμεύτηκε ότι «σε περίπτωση που επανεκλεγώ Δήμαρχος, η νέα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να νοιάζεται για τη Γρατινή και να μεριμνά για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης στον οικισμό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.