Γιαννης Αμαραντιδης: «Η Περιφερειακη Συνδιασκεψη γιορτη ανταλλαγης αποψεων και ιδεων»
Ως μια «γιορτή ανταλλαγής απόψεων και ιδεών», ανοιχτή προς όλους, χαρακτήρισε την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Κομοτηνή, παρουσία και του Προέδρου του κόμματος κ. Νίκου Ανδρουλάκη, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης κ. Γιάννης Αμαραντίδης.
Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» την παραμονή της συνδιάσκεψης ο ίδιος απηύθυνε ευρύ κάλεσμα συμμετοχής προς όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, εκπροσώπους φορέων και του επιχειρείν της περιοχής, φοιτητές και εκπροσώπους της νεολαίας, εκτός των στενών κομματικών πλαισίων, προκειμένου όπως τόνισε «να δοθεί η δυνατότητα να δημιουργηθεί το κανάλι επικοινωνίας και να νοιώσουν άνετα να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία με ουσία για τα τεράστια προβλήματα και τις προκλήσεις της περιοχής».
Άλλωστε κατά τον ίδιο η καινοτομία αυτής, αλλά και συνολικά των 13 Περιφερειακών Συνδιασκέψεων που «τρέχει» το ΠΑΣΟΚ σε όλη την χώρα, είναι «ότι ερχόμαστε ανοιχτά, χωρίς κομματικά όρια, μέσα στις κοινωνίες και τις Περιφέρειες και θέλουμε να συζητήσουμε, να δώσουμε τον λόγο σε όλους τους πολίτες, τους φορείς, τις θεσμικές οντότητες που υπάρχουν και όσους έχουν ανησυχίες, ιδέες και προτάσεις να καταθέσουν στις θεματικές».
«Είναι αυτή η καινοτομία που στο τέλος της ημέρας, προωθεί την συνεργασία, την πιο ανοιχτή προσέγγιση στο να κάνουμε πράγματα για τον τόπο μας, πέρα από τα στενά κομματικά πλαίσια» πρόσθεσε ο ίδιος καλώντας όλους να δώσουν το παρών τόσο στα θεματικά πάνελ που ξεκινούν από νωρίς όσο και στην κεντρική ομιλία του κ.Ανδρουλάκη το απόγευμα.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ.Αμαραντίδης εξήγησε πως αναμένεται πολύς κόσμος, «μείγμα» του συνόλου των νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για να υπογραμμίσει αντίστοιχα και την παρουσία ομιλητών που δημιουργούν όπως τόνισε «πάνελ ευρείας συμμετοχής».
Ο ίδιος έσπευσε να υπενθυμίσει πως για τον σκοπό των Περιφερειακών Συνδιασκέψεων το ΠΑΣΟΚ σύστησε μια ανοιχτή διαδικτυακή πλατφόρμα όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να μπει και να καταθέσει τις προτάσεις και τα σχόλιά του για μια σειρά θεματικών, το σύνολο των οποίων στο τέλος θα συλλεχθούν και θα μετουσιωθούν σε προτάσεις που θα ενσωματωθούν στο κυβερνητικό σχέδιο του κόμματος. Για να καλέσει άπαντες να δώσουν «το παρών» έστω και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας αυτής, προκειμένου «να ακουστεί η φωνή τους».
«Ο κόσμος να μας δώσει την δυνατότητα να ανοίξουμε την πόρτα της εξόδου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη»
Κληθείς να σχολιάσει και την πρόσφατη πολιτική επικαιρότητα, με επίκεντρο την πρόταση μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης τόνισε πως «ο κ.Μητσοτάκης δεν απάντησε σε τίποτα, σε κανένα από τα συγκεκριμένα ερωτήματα που τέθηκαν από το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, ακολουθώντας την πάγια τακτική της πυροδότηση του κλίματος με γενικότητες ότι “όλοι φταίνε, αλλά στο τέλος δεν φταίει κανείς”».
Σύμφωνα με τον κ.Αμαραντίδη ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να μειώσει την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς το «ουρά της κ.Κωνσταντοπούλου», σπεύδοντας να υπενθυμίσει πως « το ΠΑΣΟΚ ήταν το μοναδικό κόμμα που επέμενε να προηγηθούν η έκδοση του πορίσματος και οι επιστημονικές αναλύσεις πριν προβεί στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας».
«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την διαχείριση της σε αποδρομή κυβέρνησης της ΝΔ και για το θέμα των Τεμπών» ανέφερε ο ίδιος εκφράζοντας την άποψη πως «η κυβέρνηση προσπαθεί και πάλι να φτιάξει ένα “σκιάχτρο” το οποίο θα θέτει συνέχεια στο δημόσιο διάλογο που θα λέει “ή εμείς με μια σταθερότητα η χώρα ή εκλογή τύπου Κωνσταντοπούλου». «Το επιζητεί και τον βολεύει» ανέφερε ο ίδιος για να υπογραμμίσει πως «εμείς σαν ΠΑΣΟΚ θα μιλήσουμε θεσμικά, με σχέδιο και προτάσεις όπως κάνουμε όλο αυτό το διάστημα και ευελπιστούμε ο κόσμος να ακούσει τις προτάσεις και να δώσει τη δυνατότητα να ανοίξουμε την πόρτα της εξόδου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
