Γιανης Βαρουφακης: «Θρηνος για την Αριστερα το εκλογικο αποτελεσμα»

Μετά την εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών για το αποτέλεσμα της κάλπης των Εθνικών Εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023, που καθιστά εκτός βουλής το ΜέΡΑ25, ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ως «θρήνο για την Αριστερά».

«Η μη είσοδος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή είναι το λιγότερο. Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς που αποτύχαμε να μετατρέψουμε τη δεκαετή αντίσταση στη μνημονιακή καταστροφή σε προοδευτικό μέτωπο και να αποτρέψουμε τη μετατροπή της οργής σε ακροδεξιό ρεύμα», ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Βαρουφάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Ευχαριστώ τους ανθρώπους της Συμμαχίας μας και ιδίως τους ανένταχτους που μας στήριξαν”, συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης, για να προσθέσει: “Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας. Από αύριο κιόλας, μπροστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη θα εργαστούμε ακούραστα για την Ανασύνταξη της Πλουραλιστικής, Οικολογικής, Ενωτικής & Ανιδιοτελούς Αριστεράς».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ακόμη: «Ποτέ ο λαός μας δεν είχε περισσότερη ανάγκη μιας τέτοιας Αριστεράς στη Βουλή. Και ποτέ μια τέτοια Αριστερά δεν θα λείπει περισσότερο από τη Βουλή. Τίποτα βέβαια δεν χάθηκε οριστικά. Θυμίζω τον Σεπτέμβρη του 2009 – τότε που εκλέχτηκε μια συστημική κυβέρνηση με 44%, αλλά μέσα σε μερικούς μήνες κατέρρευσε το σύστημα ολόκληρο κάτω από το βάρος των χρεών και των ψεμμάτων του».

Ο κ. Βαρουφάκης ολοκλήρωσε τις δηλώσεις τους συμπληρώνοντας «Αυτή τη φορά, η Ανασυνταγμένη Αριστερά θα πρέπει να είναι γερά προετοιμασμένη ώστε να στηρίξει και να εκφράσει τον κόσμο που θα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Ευχαριστούμε όσους μας ψηφίσατε διαψεύδοντας το αφήγημα ότι το ΜέΡΑ25 καταρρέει. Καλούμε τους προοδευτικούς ανθρώπους που δεν μας ψηφίσατε σε προγραμματική συστράτευση χωρίς ηγεμονίες. Μαζί… προχωράμε!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.