Γιανης Βαρουφακης: «Η Ερντογανοποιηση και ο Ορμπανισμος της χωρας ολοκληρωθηκε με ευθυνη ΣΥΡΙΖΑ»

Οι πρώτες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για το αποτέλεσμα της κάλπης

Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται εκτός της επόμενης Βουλής, καθώς τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών δείχνουν ότι το κόμμα έχει συγκεντρώσει μόνο το 2,55% των ψήφων (με το 85% της Επικράτειας καταμετρημένο). Μια βαριά ήττα για το ΜέΡΑ25, καθώς τις προηγούμενες ημέρες στελέχη του κόμματος φαινόταν βέβαια ότι θα ξεπεράσουν το επιθυμητό όριο του 3%.

Στις δηλώσεις του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφέρθηκε «στην ολοκλήρωση της Ερντογανοποίησης και του Ορμπανισμού της χώρας», ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

«Απόψε η Ερντογανοποίηση και ο Ορμπανισμός της χώρας ολοκληρώθηκε. Η Μητσοτάκης ΑΕ νίκησε κατά κράτος. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ΣΥΡΙΖΑ που ενταφίασε την απλή αναλογική μη αποδεχόμενος την πρότασή μας εδώ και δύο χρόνια για μία προεκλογική σύμπραξη σε ένα κοινό μέτωπο ρήξης, με αποτέλεσμα να αναδυθεί αυτό το απίστευτο τσουνάμι της συντήρησης», ανέφερε αρχικά ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Ένας ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υποσχόταν στον κόσμο πράγματα που έπρεπε να γίνουν αλλά για να γίνουν χρειαζόταν η ρήξη την οποία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δαιμονοποίησε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.