Για το θανατο 12 μεταναστων στον Εβρο κατηγορει την Ελλαδα η Τουρκια

Για «ψευδή προπαγάνδα» κάνει λόγο ο Ν. Μηταράκης

«Πυρά» κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για 12 μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί στην τουρκική όχθη του Έβρου, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι τους έστειλε στο θάνατο.

«Το να βλέπεις 12 ανθρώπους να πεθαίνουν από παγωνιά δεν είναι κάτι που μπορεί να το χωνέψεις εύκολα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που βιώνουμε αυτή την εθιμική στάση της Ελλάδας. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι, των οποίων τρύπησαν τις βάρκες, και καταδικάστηκαν στο θάνατο» είπε και πρόσθεσε: «Η βύθιση αυτών των φουσκωτών και η καταδίκη των ανθρώπων στο θάνατο είναι πολύ σημαντικά και δείχνουν ποια είναι η στάση της Ελλάδας απέναντι στους ανθρώπους. Δυστυχώς, αυτός είναι ο δείκτης του ελληνικού πολιτισμού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέμενε πάντα σιωπηλή σε αυτό το θέμα, όπως κι ο κόσμος το ίδιο. Δεν νομίζω ότι είναι πιθανό να αλλάξουν τις συνήθειές τους».

Ανάλογους ισχυρισμούς είχε εκθέσει δημοσίως, μία μέρα νωρίτερα και ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών κ. Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η απάντηση Μηταράκη

Τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών απέκρουσε ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, επισημαίνοντας πως «Ο θάνατος 12 μεταναστών στα τουρκικά σύνορα κοντά στα Ύψαλα είναι μία τραγωδία. Αλλά η αλήθεια πίσω από αυτό το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με την ψευδή προπαγάνδα που δημοσιεύθηκε από τον ομόλογό μου Υπουργό, κ.Σοϊλού».  

«Oι συγκεκριμένοι μετανάστες δεν έφτασαν ποτέ στα σύνορα. Όποια υπόνοια υπάρχει ότι όντως έφτασαν, ή ότι επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία είναι εντελώς ανυπόστατη» ξεκαθάρισε ο κ. Μηταράκης για να τονίσει πως «αντί να προωθεί αβάσιμους ισχυρισμούς η Τουρκία πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να εργαστεί για να αποτρέψει αυτά τα επικίνδυνα ταξίδια.  Αντί να κατηγορεί άλλους, η Τουρκία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, εάν θέλουμε να αποτρέψουμε τέτοιες τραγωδίες από το να επαναληφθούν»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.