Για τη λειτουργια του ΚΕΦΙΑΠ Κομοτηνης ρωτα ο βουλευτης Ροδοπης Δ. Χαριτου

«Παραμένει αναξιοποίητος ένας χώρος που θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου ζητά από τον υπουργό Υγείας να δοθεί λύση ώστε να λειτουργήσει ο χώρος Υδροθεραπείας και Αποκατάστασης του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Κομοτηνής, που θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία, κινητικά κι όχι μόνο προβλήματα

Όπως επισημαίνει  ο βουλευτής  στην  ερώτησή του, που συνυπογράφουν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρόκειται για έναν χώρο που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ, όμως παραμένει αναξιοποίητος.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής το ΚΕΦΙΑΠ υπάγεται διοικητικά στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και την 4η ΥΠΕ, όμως παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις τοπικών φορέων, όπως του συλλόγου ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων «Περπατώ» και του σωματείου ΑμΕΑ Ροδόπης, και μολονότι έχουν κατατεθεί ολοκληρωμένες προτάσεις για τη λειτουργία του χώρου υδροθεραπείας, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από πλευράς του Υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα ο κ. Χαρίτου θυμίζει στην ερώτησή του το αίτημα που κατατέθηκε  εκ μέρους του συλλόγου ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων Ν. Ροδόπης «Περπατώ» για παραχώρηση του χώρου Υδροθεραπείας και Αποκατάστασης και περιλάμβανε ολοκληρωμένη πρόταση εφαρμογής ενός σύγχρονου μοντέλου κοινωνικής επιχειρηματικότητας  με  τη σύμπραξη των συναρμόδιων φορέων προκειμένου ο χώρος να καταστεί βιώσιμος και λειτουργικός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.