Για τα ταξιδια των αντιπεριφερειαρχων ρωτα  η Νεα Περιφερειακη Αναγεννηση

«Ενώ στην παραγωγή έργων και δράσεων παρουσιάζεται μια νωχελικότητα και αδράνεια, εντούτοις στο τομέα των ταξιδιών παρουσιάζεται μια αξιοσημείωτη κινητικότητα»

Η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση για την 2η ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής που θα λάβει χώρα τη Τετάρτη 24-04-2024 έθεσε για συζήτηση δύο θέματα.

Το πρώτο αφορά στην καταγγελία των δύο πρώτων αποφάσεων της διοίκησης του κ. Τοψίδη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για την ανάθεση έργων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών  και του τρόπου με τον οποίο λήφθηκαν, ο οποίος οδήγησε όπως καταγγέλλει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης σε εξωφρενικά χαμηλές εκπτώσεις. Πρόκειται για την καταγγελία που δημοσίως είχε κάνει από τις 9 Απριλίου η παράταξη, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Το δεύτερο αφορά την ιδιαίτερη κινητικότητα που έχουν οι αντιπεριφερειάρχες της διοίκησης Τοψίδη για συμμετοχή σε εκθέσεις και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ζητώντας ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ταξιδιών τους. 

Στο στόχαστρο της παράταξης μπαίνουν οι δραστηριότητες τριών κυρίως αντιπεριφερειαρχών:

1. του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου που σύμφωνα με τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση «στις 100 μέρες που ασκεί την διοίκηση της Π.Ε Καβάλας, πραγματοποίησε ταξίδια  σε Ελλάδα και στο Εξωτερικό, διάρκειας 21 ημερών, χρεώνοντας τον Ελληνικό λαό με 6.446 ευρώ».

2. του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Κοινωνικής οικονομίας  κ. Αλέξανδρου Ιωσηφίδη που «πραγματοποίησε ταξίδια  σε Ελλάδα και στο Εξωτερικό, διάρκειας 15 ημερών, χρεώνοντας και αυτός τον Ελληνικό λαό με 4.000 ευρώ».

3. της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Φανής Μπαχαρίδου που εκπροσώπησε την ΠΑΜΘ σε εγκαίνια της “έκθεσης τοπικών ενδυμασιών της Θράκης “ΑΡΓΚΑΒΑΝΙ- Ελλάδα παντού” στο Παρίσι, στην εκδήλωση για τον αείμνηστο Χρόνη Αηδονίδη στην Αθήνα και στο συνέδριο «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής κληρονομιάς»  επίσης στην Αθήνα με εκτιμώμενο κόστος 3543 ευρώ.

«Έχοντας συμπληρώσει  100 μέρες στην διοίκηση της Περιφέρειας και ενώ στην παραγωγή έργων και δράσεων παρουσιάζεται μια νωχελικότητα και αδράνεια, εντούτοις στο τομέα των ταξιδιών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό  παρουσιάζεται μια αξιοσημείωτη κινητικότητα» τονίζει στο κείμενο της η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση για να καταθέσει σειρά ερωτημάτων για τη σκοπιμότητα και τη θεσμική αρμοδιότητα της παρουσίας των αντιπεριφερειαρχών σε σειρά εκθέσεων και εκδηλώσεων.

Διευκρινίζει δε πως «εμείς δεν είμαστε αντίθετοι στο να συμμετέχουμε, ως Περιφέρεια, σε εκθέσεις και σε ημερίδες, αλλά οφείλουμε να ενημερώνουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα οφέλη που αποκόμισε η περιοχή μας από την συμμετοχή σας σε όλες τις ανωτέρω δράσεις, ώστε να διαπιστώσει ο Ελληνικός λαός ότι δεν πήγαν χαμένα τα χρήματα που ξοδεύτηκαν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.