Για τα προβληματα των διαβητικων της Ροδοπης ενημερωθηκε η ΤΕ Ροδοπης του ΚΚΕ

Β. Ευαγγελόπουλος: «Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και στις μονάδες ΠΦΥ λόγω της υποστελέχωσης»

Στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας του ΚΚΕ στην Ροδόπη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  21 Φεβρουαρίου το απόγευμα συνάντηση ανάμεσα σε αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΤΕ και υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος, Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο, και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Ροδόπης «ΓΛΥΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα  μέλη του διοικητικού συμβουλίου και η Πρόεδρος, κ. Μαρία Σέλβη, ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του συλλόγου, τόσο λόγω οριζόντιων πολιτικών και προβλημάτων, αλλά και εξειδικευμένα ζητήματα, που σχετίζονται με ελλείψεις στην περιοχή μας, τόσο σε υποδομές, όσο και στο κατάλληλο εξειδικευμένο ιατρικό και μη προσωπικό. Τονίστηκε ακόμη η ανάγκη στήριξης των ασθενών  σε κάθε επίπεδο, ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα, τα οποία λειτουργούν πολλαπλασιαστικά στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και πολλά χρόνια οι διαβητικοί συμπολίτες μας, όπως και όλα τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ο Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος υπογράμμισε τη στήριξη του ΚΚΕ προς τον σύλλογο και τις προσπάθειές του, αλλά και σε κάθε ασθενή στην περιοχή. Τόνισε πως τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκούνται εδώ και πολλά χρόνια από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις με στόχο την υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας με αποτέλεσμα την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, αλλά και οι μονάδες ΠΦΥ λόγω της υποστελέχωσης σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό, ενώ έφερε ως παράδειγμα τον διαγωνισμό για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ο οποίος κατέστη άγονος, λόγω της υψηλής οικονομικής προσφοράς που κατατέθηκε από τις κατασκευαστικές εταιρείες. Όπως υπογράμμισε ο κ. Ευαγγελόπουλος, έτσι, επιβεβαιώνεται δυστυχώς για άλλη μια φορά η θέση του ΚΚΕ πως η ανάγκη του λαού για σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας δεν μπορεί να εναποτίθεται σε επιχειρηματικούς ομίλους και τις δωρεές τους.

Τέλος, ανέφερε πως η Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ στην Ροδόπη είναι έτοιμη να συμβάλλει στην ανάδειξη, αλλά και την διεκδίκηση επίλυσης των τοπικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ και οι χρόνιοι πάσχοντες του Νομού μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.