Για τα αιτηματα των μικρομεσαιων επιχειρησεων της περιοχης ενημερωθηκε η Ελενη Χατζη

Συνάντηση της υποψήφιας βουλευτή με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ

Με τον κ. Ανέστη Βαφειάδη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης (ΟΕΒΕΣ) που είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο επαγγελματιών του νομού και έχει στη δύναμή του 30 σωματεία και περίπου 2000 μέλη συναντήθηκε η υποψήφια βουλευτής Ροδόπης με τη Νέα Δημοκρατία κ. Ελένη Χατζή.  

Τη συνάντηση απασχόλησε η κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του νομού. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Βαφειάδης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στην υποψήφια βουλευτή τα αιτήματα του κλάδου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής που αφορούν την κατάργηση τελών και φόρων που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις, τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ χωρίς εξαιρέσεις, τον ακατάσχετο λογαριασμό, τις 120 δόσεις προς ΑΑΔΕ και ασφαλιστικά ταμεία, την επιδότηση ενέργειας σε ιδιαίτερα ενεργοβόρες επιχειρήσεις, το επίδομα θέρμανσης, τη ρύθμιση του καθεστώτος τιμολόγησης των καυσίμων, τις ασφαλιστικές εισφορές.

Σε δήλωσή της με το πέρας της συνάντησης η κ. Χατζή επεσήμανε πως «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παίζουν καταλυτικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη μίας χώρας. Ακόμη σπουδαιότερος είναι αυτός ο ρόλος για την χώρα μας η οποία δεν διαθέτει αρκετά υψηλό ποσοστό βαριάς βιομηχανίας και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το βασικό επιχειρηματικό μοντέλο και τον ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα, παρέχουν την δυνατότητα να ανταποκρίνεται σε ποικιλία συνθηκών της αγοράς καθώς βοηθούν στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και στον περιορισμό της ανεργίας ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν ένα στοιχείο τοπικού ελέγχου και μπορούν να ανταποκρίνονται σε τοπικές ανάγκες. Τέλος αποτελούν οδό για την αυτό – ανάπτυξη και την ατομική επιτυχία και έκφραση του επιχειρηματικού πνεύματος».

«Αυτές λοιπόν οι επιχειρήσεις είναι που συμβάλλουν αποφασιστικά στην παραγωγή, την απασχόληση, την αποκέντρωση και την κοινωνική συνοχή. Λειτουργούν επίσης, ως φυτώρια νέων επιχειρήσεων, καινοτόμων ειδών και εφαρμογών, ευέλικτων επιχειρηματικών σχημάτων, εξυπηρέτησης τοπικών αναγκών, χωροταξικής κατανομής θέσεων απασχόλησης και εισοδήματος. Επιτυχημένες επιχειρήσεις οδηγούν σε επιτυχημένες οικονομίες και κοινωνίες» υπογράμμισε κλείνοντας η ίδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.