Για παρανομα μηχανουργεια στη Ροδοπη ρωτα ο Μανωλης Ταπατζας

«Σε ποιο βαθμό έχουν προχωρήσει οι έλεγχοι;»

Ενημέρωση για την πορεία των ελέγχων σχετικά με τον εντοπισμό παράνομων μηχανουργείων στη Ροδόπη,  ζητά μέσω επερώτησης που κατέθεσε από τα μέσα Δεκέμβρη προς τον Αντιπεριφερειάρχη, ο περιφερειακός σύμβουλος με την Περιφερειακή Σύνθεση κ. Μανώλης Ταπατζάς.

Όπως εξηγεί στην επερώτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος «τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες να μπει σε μία τάξη ο επαγγελματικός κλάδος των ιδιοκτητών συνεργείων επισκευής τροχοφόρων οχημάτων έχουν ενταθεί σε πανελλαδικό επίπεδο και αποτελεί βασική διεκδίκηση των Κεντρικών Ενώσεων Μηχανοτεχνιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση θεσμοθετήθηκε το ηλεκτρονικό μητρώο νόμιμων λειτουργούντων καταστημάτων με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τέλη του 2021. Στόχος του μητρώου είναι η εύρεση των παράνομων συνεργείων, ώστε να επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Συγκοινωνιών».

Μάλιστα ο κ. Ταπατζάς μεταφέρει και «πιθανές εκτιμήσεις» σύμφωνα με τις οποίες «ακόμη και το 80% των καταστημάτων του χώρου στην Ροδόπη λειτουργούν πλήρως ή μερικώς παράνομα, όσον αφορά τις μηχανολογικές εργασίες» για να εξηγήσει πως «δημιουργούνται δύο σοβαρά ζητήματα:

Πρώτον: Ο αθέμιτος ανταγωνισμός καθώς όσοι δεν λειτουργούν νόμιμα και συνήθως δεν κόβουν αποδείξεις για τις υπηρεσίες τους, στερούν χρήματα από το κράτος και οι νόμιμα λειτουργούντες καλούνται να καταβάλουν φόρους στο κράτος, ενώ πληρούν συγχρόνως όλες τις οριζόμενες από το νόμο προϋποθέσεις .(ΦΕΚ 26/Α΄/16-02-1996, ΦΕΚ 34Α΄/25-02-1996, ΦΕΚ 201/Α/1-10-2009).

Δεύτερον και σημαντικότερο είναι το ζήτημα της ασφάλειας. Στα οχήματα δεν γίνεται σωστή δουλειά που απαιτείται αποκατάστασης της βλάβης και έτσι κινδυνεύει , η ασφάλεια του οδηγού, των επιβαινόντων και φυσικά όλων των χρηστών του οδικού δικτύου».

Ο κ. Ταπατζάς καταθέτει προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης τα εξής ερωτήματα:

  1. Σε ποιο βαθμό έχουν προχωρήσει οι έλεγχοι στη ζώνη ευθύνης της ΠΕ Ροδόπης και ποια είναι τα αποτελέσματα;
  2. Εφόσον έχουν εντοπιστεί παρανόμως λειτουργούντα συνεργεία, ποιες ενέργειες έχει κάνει η ΠΕ Ροδόπης; Έχει διατάξει επιβολή προστίμων ή έχει παραπέμψει τις υποθέσεις στη Δικαιοσύνη;
  3. Εφόσον έχουν διαπιστωθεί παρανομίες έχει παρακολουθηθεί η συμμόρφωση των παρανόμων με τις κείμενες διατάξεις;»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.