Για αμεση αποσυμφορηση των φυλακων Κομοτηνης δεσμευτηκε η ΓΓ Αντεγκληματικης Πολιτικης Δημητρα Λυγουρα

Αποφοίτηση για 183 στελέχη Εξωτερικής Φρούρησης Σωφρονιστικών Καταστημάτων στην Κομοτηνή

Για την άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών Κομοτηνής, που έχουν ξεπεράσει του 350 κρατούμενους, δεσμεύτηκε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρας Λυγούρα, η οποία βρέθηκε στην Κομοτηνή την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την τελετή αποφοίτησης της Σχολής Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης Σωφρονιστικών Καταστημάτων, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Η κ. Λυγούρα κατά την παρουσία της στην Κομοτηνή, βρέθηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα, όπου είχε σύσκεψη με τα στελέχη του.

Ερωτηθείσα για το θέμα της αποσυμφόρησης της φυλακής, που αποτελεί μόνιμο αίτημα των εργαζομένων σε αυτή, τόνισε πως αυτή θα γίνει άμεσα στο επόμενο διάστημα.

«Είναι δεδομένο πως από τη δική μας την πλευρά, ως ΓΓ Αντεγκληματικής πολιτικής, θα είμαστε αρωγοί στο έργο που συντελείται εδώ, με δεδομένο ότι το βασικό του στοιχείο είναι η προστασία των συνόρων της Ελληνικής επικράτειας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αυτό θα γίνει σίγουρα πριν το τέλος της χρονιάς, με την λειτουργία του Σωφρονιστικού Καταστήματος στον Νικηφόρο Δράμας να αποτελεί ένα από τα εργαλεία που θα βοηθήσουν στην μείωση του αριθμού των κρατουμένων στην Κομοτηνή.

Όσο για την αποφοίτηση των 183 νέων σωφρονιστικών υπαλλήλων, που αναλαμβάνουν άμεσα υπηρεσία, η κ. Λυγούρα ευχήθηκε σε όλους καλή σταδιοδρομία, καλή υπηρεσία, να προσφέρουν τα μέγιστα από αυτά που έμαθαν αυτές τις μέρες στη σχολή, και να ανταπεξέρθουν στα καθήκοντά τους για την εύρυθμη λειτουργία και την ασφάλεια τόσο των σωφρονιστικών καταστημάτων, όσο και της κοινωνίας εν γένει.

Απευθυνόμενη στους απόφοιτους, τόνισε πως κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής τους επέδειξαν μια αξιόλογη προσπάθεια, αφενός για να κατακτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται, αλλά και να ολοκληρώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.