Γερμανια: Δημοσκοπηση για τον Ολαφ Σολτς- Δεν ειναι ικανοποιημενο το 64%

Παρόλα αυτά μόνο ένας στους τέσσερις θεωρεί ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία θα διαλυθεί πριν από το τέλος της τετραετίας

Δυσαρέσκεια από το έργο του καγκελάριου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, εκφράζει η πλειονότητα των Γερμανών και μόνο μια μικρή πλειονότητα εκτιμά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα διαφωνεί λιγότερο μετά το καλοκαίρι.

Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών δικτύων RTL/n-tv, το 64% των ερωτηθέντων δηλώνει λιγότερο ή καθόλου ικανοποιημένο από τις επιδόσεις του Όλαφ Σολτς, ενώ θετικά εκφράζεται μόνο το 34%. Ενδεικτικά, τον Μάρτιο του 2022 τα μεγέθη ήταν αντίστροφα.

Επικριτική εμφανίζεται η πλειονότητα και συνολικά για το έργο της κυβέρνησης στη Γερμανία. Μόνο το 19% πιστεύει ότι SPD, Πράσινοι και FDP θα συνεργαστούν αρμονικά μετά τη θερινή ανάπαυλα. Το 78% εκτιμά αντιθέτως ότι η ικανότητα δράσης της κυβέρνησης θα εξακολουθήσει να επηρεάζεται από τις διαφωνίες μεταξύ των εταίρων.

Παρόλα αυτά μόνο ένας στους τέσσερις θεωρεί ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα διαλυθεί πριν από το τέλος της τετραετίας, έναντι του 38% που το πίστευε στις αρχές Ιουνίου. Στη σταθερότητα της κυβέρνησης πιστεύει τώρα το 70%.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.