Γ. Πεταλωτης: Απολυτη στασιμοτητα μετα το 2012 στη μετεγκατασταση στο Αλαν Κογιου

«Την επί χρόνια παρακμή της Ροδόπης, οι πολίτες της θα την ανατρέψουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου»

Τον οικισμό του Αλαν Κογιού επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Πεταλωτής όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει κι από κοντά τη στασιμότητα στη μετεγκατάσταση των κατοίκων της περιοχής.

Σε δήλωσή του ο κ. Πεταλωτής, υπογράμμισε ότι «όπως και σε  άλλα πολλά σημαντικά ζητήματα της Ροδόπης επικρατεί επί  χρόνια παρακμή». «Μείναμε στο 2012 και στο ζήτημα αυτό» συμπλήρωσε για να θυμίσει πως «ως Βουλευτής και Υπουργός  του ΠΑΣΟΚ το 2011 είχα προσκαλέσει και είχαμε επισκεφθεί  τον οικισμό αυτό μαζί με την τότε Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας και συντονίσαμε την επίσπευση των διαδικασιών μετεγκατάστασης σε  περιοχή ήδη καθορισμένη στα περίχωρα της Κομοτηνής. Το 2012 μάλιστα, παρά την δεινή δημοσιονομική κατάσταση, σε συνεργασία με τον τότε Υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη αποφασίσαμε και εκταμιεύθηκε το τελευταίο ποσόν, ώστε να μην αρθεί η απαλλοτρίωση της νέας έκτασης. Ο Δήμος Κομοτηνής κάνοντας το χρέος του μετά από αυτήν την παρακατάθεση, ολοκλήρωσε την χωροταξική διευθέτηση του νέου οικισμού».

Ο κ. Πεταλωτής άσκησε κριτική στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ τονίζοντας πως «από τότε, η κατάσταση είναι αυτή που ήταν επί χρόνια. Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  και της ΝΔ δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση. Με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του οικισμού  αυτού  να ζούνε στις γνωστές άθλιες συνθήκες, η απαλλοτριωμένη έκταση να είναι πληρωμένη και έτοιμη αλλά  ανενεργή και ένα μεγάλο μέρος της πόλης από την πλευρά του οικισμού να ασφυκτιά από κάθε άποψη, ενώ θα μπορούσε να ακμάσει οικιστικά».

«Την επί χρόνια παρακμή της Ροδόπης, οι πολίτες της  θα την ανατρέψουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου» σημείωσε ο ίδιος κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.