Γ. Παπανδρεου: «Δινω τη μαχη για να ξαναφτιαξουμε μια παραταξη δημοκρατικη και ισχυρη»

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το Σάββατο ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρώην Πρωθυπουργός και υποψήφιος για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θράκη.

Ο κ. Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ και τον πρώην Βουλευτή κ. Γιώργο Πεταλωτή, περιηγήθηκε στην πόλη, πριν φτάσει στη Λέσχη Κομοτηναίων, όπου πραγματοποίησε ομιλία σε μέλη και φίλους του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πολλά παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια του ΚΙΝΑΛ, μεταξύ των οποίων πρώην βουλευτές, όπως ο Γκαλήπ Γκαλήπ και ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο πρώην Νομάρχης κ. Στέργιος Σταυρόπουλος, αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, που μετά την εκδήλωση υποδέχτηκε τον κ. Παπανδρέου στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν και ο πρώην Δήμαρχος Ιάσμου κ. Καδή Ισμέτ.

Έμφαση στα προβλήματα του τόπου

Τον κ. Παπανδρέου καλωσόρισε όμως η νέα γενιά της παράταξης, ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ Κομοτηνής Τάσος Λούπος, που τόνισε πως η επιλογή της Κομοτηνής ως σταθμό της προεκλογικής περιοδείας του δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την έμφαση που δίνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος.

Μιλώντας όχι για το παρελθόν και τους αγώνες του, αλλά για το μέλλον, τόνισε πως ο προοδευτισμός, ο σοσιαλισμός, η αξιοκρατία και ο υγιής πατριωτισμός είναι έννοιες βαθιά συνυφασμένες με το πρόσωπο του κ. Παπανδρέου, ζητώντας του από το πλευρό της νεολαίας καμιά έκπτωση σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, Εθνικά θέματα, θέματα διαφθοράς, και εξωθεσμικά συμφέροντα που κρατούν δέσμια τη χώρα, τονίζοντας πως «μόνο ένα ισχυρό ΚΙΝΑΛ μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να βγει από το τέναγος στο οποίο έχει βυθιστεί και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου».

«Δεν είναι η ώρα για εκδίκηση, δεν είναι η στιγμή της δικαίωσης, είναι η στιγμή να πάμε μπροστά» κατέληξε.

Μάχη για τη δημοκρατική παράταξη

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Κομοτηνή, και είχε συναντήσεις με ενεργούς πολίτες, σε ένα τόπο που έχουν κάνει ουσιαστικές και σημαντικές επενδύσεις και έργα, όπως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η Εγνατία Οδός.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για την προσπάθεια που έκαναν για να αναδείξουν τον τόπο από την απομόνωση στην οποία είχε περιέλθει παλαιότερα και μέσα από τις δυνατότητες που ανοίγονται μέσω της ΕΕ, να παίξει καθοριστικό ρόλο.

«Δίνω τη μάχη για να ξαναφτιάξουμε μια παράταξη δημοκρατική, ισχυρή, πλειοψηφούσα δύναμη στην κοινωνία, που μπορεί ξανά να αναδείξει τις αρχές της δημοκρατικής συμμετοχής, της κοινωνικής δικαιοσύνης» σημείωσε, εξηγώντας πως πρόταγμα της πολιτικής του στόχευσης είναι η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου με τον πολίτη, απελευθερώνοντας και στηρίζοντας τις παραγωγικές δυνάμεις για να γυρίσουν οι νέοι στην Ελλάδα, και να συνεισφέρουν σε μια ουσιαστική, βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη. «Η πρόκληση είναι μεγάλη, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της πανδημίας και της κλιματικής κρίσης» έσπευσε να προσθέσει ο ίδιος εξηγώντας πως  όλα αυτά θέλουν μια σταθερότητα αξιών, για να νιώσει σιγουριά και ασφάλεια ο πολίτης, και να στηριχθεί ώστε να τις αντιμετωπίσει.

Η προοδευτική παράταξη, σημείωσε, έχει την παράδοση να είναι κοντά στον πολίτη, και μπορεί να δώσουν τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή του πολίτη, να σκύψουν στα προβλήματα που έχει, και να συμβάλλει στην επίλυσή τους.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως δεν είναι ώρα να μιλήσουν για συνεργασίες, αλλά να καταθέσουν τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους, και να δει ο ελληνικός λαός ότι αυτή η παράταξη μπορεί ξανά να γίνει μεγάλη, και πλειοψηφούσα δύναμη.

Ευκαιρίες που δεν αξιοποιεί η Ελλάδα

Ερωτηθείς για τον λόγο για τον οποίο κατεβαίνει τώρα υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, σημείωσε πως πιστεύει ότι έχει ακόμα πολύ μεγάλο έργο να κάνει, κάτι που για τον ίδιο, είναι πρόκληση και προβληματισμός. «Μπορώ να σας πω ότι πέρα από ό,τι γίνονται πολλές αλλαγές στον κόσμο, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, που δεν τις αξιοποιεί η Ελλάδα. Για αυτό και αποτελεί πεποίθησή του πως θα έπρεπε να αξιοποιήσει την εμπειρία και την γνώση, ώστε ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ να συμβάλλει στην ανάπτυξη του Κινήματος, και με τη βοήθεια όλων των ικανών πολιτών, στην ανάπτυξη της χώρας.

Άλλωστε, θύμισε, πάντα το ΠΑΣΟΚ έκανε τομές, και ήταν το μόνο κόμμα τα τελευταία 40 χρόνια, που έκανε τομές και χτυπήθηκε με μεγάλα συμφέροντα, βρίσκοντας αντιστάσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Όμως πιστεύει πως έχει και μια υποχρέωση απέναντι στην παράταξη, ως πρώην Πρόεδρος, αλλά και γιατί «έχουμε και μια οικογενειακή αγωνιστική παράδοση. Δώσαμε αγώνες για να φτιαχτεί η παράταξη». Για αυτό και αφουγκράστηκε τον κόσμο, που, μετά την απουσία της Φώφης Γεννηματά, του τόνισε πως κάποιος πρέπει να έρθει, «να μην χάσουμε αυτό το Κίνημα, να το ξανακάνουμε μεγάλο, για να υπάρχει μια δημοκρατική παρουσία στο χώρο. Αυτό έχω ταχθεί να κάνω και αυτό θα κάνω», όπως εξήγησε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.