Γ. Οικονομου: «Οχι» στη μειωση του ΕΦΚ στα καυσιμα

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για όσο διαρκεί η κρίση

Απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου οποιοδήποτε σενάριο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, υπογραμμίζοντας ότι τα συγκεκριμένα χρήματα των φορολογούμενων οδεύουν προς κρίσιμα κομμάτια του κράτους, όπως η Υγεία και η Ασφάλεια.

Την ίδια ώρα, αφενός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για όσο διαρκεί η κρίση και αφετέρου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα τις όποιες σχετικές φήμες τις χαρακτήρισε εκτός τόπου και χρόνου, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται σταθερότητα αποφασιστικότητα και «μέλημα του πρωθυπουργού είναι κάθε μέρα που περνά να παίρνουμε κοινές αποφάσεις και στο εσωτερικό και σε συνεργασία με τους εταίρους μας στο εξωτερικό για να έχουμε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των πολύ δυσμενών συνεπειών αυτών των εξελίξεων που ζούμε σε παγκόσμιο επίπεδο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα που θέλουν να υπήρξε ένταση χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο με αφορμή διάταξη για τους προστατευόμενους μάρτυρες (οι Α. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης και Θ. Πλεύρης φέρονται να διαφώνησαν με την επιλογή Τσιάρα και ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα συζητηθεί εκ νέου) είπε ότι δεν υπήρξε καμία διαφωνία, αλλά στα υπουργικά συμβούλια καταθέτουν όλοι τις απόψεις τους.

«Εγκρίθηκε και θα κατατεθεί σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό στην ώρα της. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία θετικά μέτρα για να μην ξαναζήσουμε στη χώρα μας προσπάθειες εργαλειοποίησης, προκειμένου να εξοντωθούν πολιτικοί αντίπαλοι κάτι που το ζήσαμε και αποτελούσε μελανό σημείο στην ιστορία της δικαιοσύνης και στην ιστορία της πολιτικής με αφορμή την απόπειρα ενοχοποίησής κορυφαίο πολιτικών προσώπων  της χώρας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.