Γ. Καρακασης: «Να συμμετεχουμε στον αγωνα της επιλυσης των προβληματων της πολης και των οικισμων μας ανεξαρτητως εκλογης»

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής με την παράταξη «Κοινωνία Πολιτών» μοιράζεται τις απόψεις του για το παρόν και το μέλλον της Κομοτηνής, προτάσσοντας την ανάγκη της συμμετοχής όλων τόσο στην εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου αλλά κυρίως την επόμενη ημέρα

Η αγάπη του για την Κομοτηνή, την οποία άλλωστε επέλεξε και ως τόπο κατοικίας για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά και η επιθυμία του να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων της, είναι οι λόγοι για τους οποίους ο συμπολίτης μας κ.Γιάννης Καρακάσης αποφάσισε στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης του Οκτώβρη να δοκιμάσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στο πλευρό του Γιάννη Γκαράνη και της «Κοινωνίας Πολιτών».

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Κομοτηνή, με γονείς τον Παναγιώτη Καρακάση και την Αναστασία Δολιανίτου, ο κ. Καρακάσης ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης στο ΔΠΘ, και τις μεταπτυχιακές του σπουδές από το πανεπιστήμιο Marconi της Ιταλίας. Πέραν της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, εδώ και 8 χρόνια στην εταιρεία HELESIΧ όπου εργάζεται ως εξωτερικός σύμβουλος, δημιούργησε και την οικογένειά του με την κ. Αναστασία Χατζημπαρούτη, με την οποία έχουν και μια μικρή κόρη.

Ανακύκλωση και έξυπνη πόλη οι κύριοι τομείς ενδιαφέροντος του

Σε ό,τι αφορά μάλιστα την επαγγελματική του πορεία τα τελευταία τρία χρόνια απασχολείται ως υπεύθυνος του έργου μεταφοράς απορριμμάτων και  ανακυκλώσιμων υλικών στην Περιφέρεια μας,  εμπειρία που όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» του «δίδαξε» τη σημασία της διατήρησης ενός καθαρού και υγιούς περιβάλλοντος. Όπως κρίνει ο ίδιος αυτή η εμπειρία τον καθιστά εξαιρετικά ενημερωμένο για τα θέματα της ανακύκλωσης, της διαχείρισης απορριμμάτων και της συντήρησης των πρασίνων χώρων στην πόλη μας, εξ αυτού του λόγου επιδιώκει με την υποψηφιότητά του να την χρησιμοποιήσει για την προώθηση πρωτοβουλιών που αφορούν στη βελτίωση της καθαριότητας και της περιβαλλοντικής διαχείρισης στην Κομοτηνή.

«Μαζί με το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο, θα εργαστούμε για την υλοποίηση προγραμμάτων που θα συμβάλουν στη διατήρηση του περιβάλλοντός μας και τη διασφάλιση ενός καθαρού και υγιούς περιβάλλοντος για όλους τους κατοίκους της πόλης» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά για τονίζοντας την επιθυμία του να καταθέσει την εμπειρία του, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ώστε από κοινού με όλους, να εντοπιστούν τα σημεία που «πονάει» η πόλη σε ό,τι αφορά τον τομέα αυτό και εφόσον κριθεί απαραίτητο να επανασχεδιαστεί όλο το σύστημα από την αρχή.

Ο κ. Καρακάσης δήλωσε επίσης το ενδιαφέρον αλλά και την εμπειρία του για τις έξυπνες πόλεις και την ηλεκτροκίνηση, τα οποία αμφότερα του δίνουν τη δυνατότητα να συμβάλει στην ενσωμάτωση των προηγμένων τεχνολογιών στην καθημερινή ζωή της Κομοτηνής. Αναφέροντας μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν προσθετικά για την Κομοτηνή όπως έξυπνες στάσεις, έξυπνα παγκάκια με φωτοβολταϊκά ή ακόμα και στήλες ενημέρωσης που φορτίζουν επίσης με την ηλιακή ενέργεια, πράγματα που ήδη έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.

«Οι έξυπνες πόλεις είναι σχεδιασμένες για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης των πόρων και να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους κατοίκους» ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας πως θα εργαστεί, εφόσον του δοθεί η δυνατότητα και ανεξαρτήτως της εκλογής του,  στην εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας, των μεταφορών και των υποδομών, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα της πόλης μας.

Δωρεές αντί διαφημίσεων

Την τρέχουσα προεκλογική περίοδο ο ίδιος επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο να απευθυνθεί προς τους συμπολίτες μας, μέσω δωρεών ενός απινιδωτή αλλά και γυμναστηριακού εξοπλισμού σε αθλητικούς φορείς και συλλογικότητες της περιοχής, οι οποίες θα συνεχιστούν όπως εξήγησε και μετεκλογικά. Όπως τόνισε «η παιδεία κατά την άποψή μου είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη της κοινωνίας και την εξάλειψη κάθε ανισότητας και θεωρώ πως στηρίζοντας ακαδημίες, βοηθώ στο να δημιουργηθούν καλύτερες ευκαιρίες για τις νεότερες γενιές, οι οποίες θα μπορέσουν στο μέλλον να συμβάλουν στην κοινωνία και την οικονομία».

Αμφότερες οι πρωτοβουλίες υλοποιήθηκαν κατόπιν συζήτησης με τους συλλόγους στους οποίους δόθηκαν, για τις ελλείψεις που ενδεχομένως υπήρχαν. Όπως τόνισε ο ίδιος «ήθελα μέσα απ’ την καρδιά μου να βοηθήσω έτσι ώστε όλα τα παιδιά και ενήλικες να μπορούν να γυμναστούν και να έχουν πρόσβαση σε καινούργιο εξοπλισμό που θα τους βοηθήσει στο έργο τους».

Ειδικά σε ό,τι αφορά στον απινιδωτή όπως εξήγησε πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σημαντικό μηχανισμό στην αντιμετώπιση περιστατικών καρδιακής ανακοπής και η παρουσία αυτού του εξοπλισμού σε μία ακαδημία, αλλά και σε όλους όσους κάνουν χρήση των εκεί εγκαταστάσεων, μπορεί να σώσει ζωές κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών εκδηλώσεων ή αθλητικών αγώνων.

«Να μην σταματήσουμε την επομένη των εκλογών να ασχολούμαστε με τον τόπο μας»

Κληθείς να στείλει το δικό του μήνυμα προς τους συμπολίτες μας, αλλά και τους συνυποψηφίους του δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους,  ο ίδιος τόνισε πως βρισκόμαστε στο τέλος των εκλογών, κατά τις οποίες κάποιοι θα εκλεγούν και κάποιοι όχι, αντιστρέφοντας μάλιστα το καίριο ερώτημα που θα τεθεί στην επόμενη εκλογική διαδικασία σε λίγα χρόνια από το «τι έκανες για τον τόπο μας;» σε όσους τελικά εκλεγούν και μας εκπροσωπήσουν στο «τι θα κάνουμε για τον τόπο μας όσοι ενδεχομένως δεν εκλεγούμε;».

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε στην προσεχή εκλογική διαδικασία συμμετέχουν περισσότεροι από 600 υποψήφιοι, ένας αριθμός, ως επί το πλείστον νέων ανθρώπων. Γεγονός αρχικά τιμητικό για τον Δήμο και τον τόπο, καθώς πρόκειται για μια γενιά ανθρώπων που δηλώνει πως θέλει να τρέξει για το καλό όλων, αφετέρου όμως και μια πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον αν και εφόσον «υποσχεθούμε όλοι μας, πως ασχέτως προσωπικής εκλογής, θα συμμετέχουμε στον αγώνα λύσης των προβλημάτων της Κομοτηνής και των οικισμών και των χωριών μας».

«Να μην σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τον τόπο μας. Θα υπάρχει και αύριο. Σε πέντε χρόνια μπορεί να διεκδικήσουμε εκ νέου την ψήφο. Δεν είναι το βασικό η ψήφος και η εκλογή, αλλά η συμμετοχή» κατέληξε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.