Φυλλοροει ο τοπικος ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση παραίτησης κατέθεσαν 15 μέλη του κόμματος από τη Ροδόπη

Μετά από τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα με την κλήση της Ελένης Λαφτσή από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος και την παραίτηση της δεύτερης, νέα μέλη του κόμματος από τη Ροδόπη, κατέθεσαν την παραίτησή τους καταγγέλλοντας για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές τη συντονίστρια της ΝΕ Ροδόπης.

Συνολικά 15 μέλη του κόμματος από την περιοχή, υπέγραψαν κοινή δήλωση παραίτησης επισημαίνοντας τα εξής:

«Τελικά οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ!
Αφού η συντονίστρια κι ο αναπληρωτής ( Οζγκιούρ Φερχάτ) κράτησαν σκόπιμα τη Νομαρχιακή Επιτροπή σε ομηρία και αδράνεια για χρονικό διάστημα πάνω από έξι μήνες, καλούμαστε εκ των υστέρων  σε συνεδρίαση -και μάλιστα διαδικτυακή- με θέμα τις περιφερειακές εκλογές. Για όλα όσα σημαντικά συνέβησαν στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα δεν έγινε καμία απολύτως συζήτηση και δεν πάρθηκε καμία συλλογική απόφαση- και προφανώς δεν πρόκειται να γίνει- αφού κάποιους αυτή η συζήτηση δεν τους βολεύει.

Η Ν.Ε. δεν συγκλήθηκε για να συζητήσει και να εκφράσει γνώμη για τις υποψηφιότητες των εθνικών εκλογών, ούτε βέβαια για να κάνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Επίσης καμία συζήτηση δεν έγινε για τις επιλογές και την τακτική μας στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ακόμη και για σοβαρά γεγονότα που έγιναν θέματα συζήτησης στο δημόσιο διάλογο, όπως η αποχώρηση των δυο δημοτικών συμβούλων από την παράταξη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Ε. ήταν απούσα. Άραγε με απόφαση ποιου συλλογικού οργάνου έγινε η ενέργεια αυτή; Ποιων την κάλυψη και πολιτική νομιμοποίηση είχαν; Ποιο όργανο αποφάσισε την κάθοδο μας στις δημοτικές εκλογές και δύο μέλη του κόμματος κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση;

Επίσης η Ν.Ε. ουδέποτε εξέφρασε τη γνώμη της, όπως τίθεται ως απαραίτητη προϋπόθεσή από το Καταστατικό του Κόμματος και τον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής δεοντολογίας, για την παραπομπή στην Ολομέλεια αυτής της συντρόφισσας Ελένης Λαφτση και μάλιστα με πρόταση  διαγραφής της. Δεν δόθηκε καν η δυνατότητα στη συντρόφισσα να συναντήσει και να συνομιλήσει με τους επί τριάντα χρόνια συντρόφους της τοπικά και να εκθέσει την πολιτική της άποψη. 

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν πληροφορηθήκαμε την επίσκεψη του υπ. περιφερειάρχη ΑΜΘ στην Κομοτηνή, από ανακοίνωσή του στα social media, και  την επιλεκτική συνάντησή του μόνο με κάποια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  ΠΣ. Ενώ  αγνοήθηκαν μέλη της ΝΕ, ο υπεύθυνος  για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, καθώς και ο μέχρι πρότινος βουλευτής του κόμματος. Γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στον προοδευτικό κόσμο και πλήθος αρνητικών σχολίων στα τοπικά ΜΜΕ.  Τέτοιες συμπεριφορές δεν πλήττουν εμάς ως πρόσωπα ,αλλά την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα του εγχειρήματος και εκθέτουν πρωτίστως αυτούς για τον τρόπο  που το μεθόδευσαν, την ίδια στιγμή που ομνύουν στην κρισιμότητα της εκλογικής αυτής μάχης.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε  με την παρουσία μας έναν τέτοιο αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και να νομιμοποιούμε αποφάσεις που λαμβάνονται εκτός των συλλογικών οργάνων  στα οποία συμμετέχουμε.  Παραιτούμαστε από μέλη της Ν.Ε Ροδόπης , από τις θέσεις  ευθύνης του/της  γραμματέα/ας  των δυο οργανώσεων του Δήμου της Κομοτηνής , του  Δήμου Μαρωνείας- Σαπών, καθώς και από μέλη των  συντονιστικών των οργανώσεων  αυτών.

Τα μέλη της Νομαρχιακής

Κιόρογλου Κούλα  και Γραμματέας Ο.Μ Α Κομοτηνής       
Λόης Γρηγόρης,                                                       
Μαρούδας Σταμάτης,                                           
Παπαχρήστου Κοσμάς                                         
Σουλιώτη Μεταξία                                                 
Τσατσαρίδης Κώστας

Οι Γραμματείς

Πανέρη Αγγελική ( της Ο.Μ Β Κομοτηνης)
Αυγερίδης Χρήστος  (Ο.Μ Μαρρωνίας- Σαππων)

Τα  μέλη των Συντονιστικών  των Ο.Μ Κομοτηνής

Αραμπατζή Ειρήνη
Βαφειάδης Χρήστος
Βεζυργιαννίδης Μιχάλης
Γιανγκανίδης Παναγιώτης
Δεληγεωργίου Χρήστος
Κατσαμακίδου Αθανασία
Κηπουρού Μαριάννα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.