Φοβοι για «λουκετο» στο υποκαταστημα των ΕΛΤΑ στον Ιασμο

Μόνο ένας υπάλληλος εργάζεται πλέον στο υποκατάστημα

«Όχι» στην περαιτέρω υποβάθμιση λέει το Δημοτικό Συμβούλιο

Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου με το οποίο καταδικάζει και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια του, για την υποβάθμιση του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ Ιάσμου,  το οποίο ήδη υπολειτουργεί, έχοντας προκαλέσει ήδη μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δημοτών.

Το δημοτικό συμβούλιο ζητά την άμεση στελέχωση του με τουλάχιστον έναν ακόμα υπάλληλο, επισημαίνοντας πως η βαθμιαία υποβάθμιση, με απώτερο σκοπό ίσως το οριστικό κλείσιμο του ανωτέρω υποκαταστήματος.

«Θεωρούμε ως πλήρως ατεκμηρίωτη και σχεδιασμένη πρόχειρα και στο πόδι την απόφαση της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ για την υποστελέχωση του υποκαταστήματος Ιάσμου, η οποία λειτουργεί με γνώμονα δήθεν το κέρδος και τις ζημίες που όμως ουδέποτε τεκμηρίωσε.

Επίσης θεωρούμε άκρως απαράδεκτη την πρακτική της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ να απαξιώνει με αυτόν τον τρόπο τις ανάγκες των πολιτών του δήμου μας και γνωστοποιούμε προς κάθε αποδέκτη ότι οι δημότες μας δεν είναι δημότες δεύτερης κατηγορίας και ουδείς δικαιούται να τους απαξιώνει» τονίζει στο ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου.

«Τουναντίον» συμπληρώνει «θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των κατοίκων του Δήμου»

Όπως εξηγείται στο ψήφισμα η απόφαση για την υποβάθμιση του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ Ιάσμου, λήφθηκε δίχως να υπολογίζονται οι ανάγκες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των περιοχών που εξυπηρετούν, παρέχοντας υπηρεσίες ταχυδρομικές, χρηματοοικονομικές και ταχυμεταφορών, που περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, πληρωμές συντάξεων, πληρωμές λογαριασμών Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας κα.

Το ανωτέρω υποκατάστημα εξυπηρετεί ως επί το πλείστον αγρότες, κτηνοτρόφους αλλά και συνταξιούχους ηλικιωμένους συνδημότες μας που αδυνατούν να μετακινηθούν αλλά και δημότες οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες. «Όλοι αυτοί» τονίζει το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ιάσμου «σε περίπτωση, που απευχόμαστε, ασθένειας ή παροχής αδείας του μοναδικού υπαλλήλου μας, θα χρειάζεται να διανύουν απόσταση 20 ή και παραπάνω χιλιομέτρων προκειμένου να προσεγγίσουν το πλησιέστερο κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Νομού, την Κομοτηνή». Και όλα αυτά ενώ «εκτός από την υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών για το κοινό, δυσμενείς είναι οι συνέπειες και για τον μοναδικό εργαζόμενο στα ΕΛ.ΤΑ, καθώς το μέλλον του είναι ρευστό και έρχεται αντιμέτωπος με αλλαγές που επηρεάζουν αρνητικά τόσο την επαγγελματική, όσο και την προσωπική του ζωή».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου ομόφωνα ζητά:

1. Να αναβαθμισθεί και να στελεχωθεί με επαρκές μόνιμο προσωπικό, τουλάχιστον με έναν ακόμη υπάλληλο, για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων για ταχυδρομικό έργο οικονομικό και αξιόπιστο, προσβάσιμο από όλους και να επικουρεί στο έργο του μοναδικού σήμερα υπαλλήλου.

2. Να μην υπάρξει καμία περαιτέρω απόλυση, η οποία θα σημάνει και το κλείσιμο αυτομάτως του ανωτέρω υποκαταστήματος, αφού στο συγκεκριμένο υποκατάστημα εργάζεται ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ υπάλληλος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.