Φεβρουαριο και Μαρτιο οι αποζημιωσεις καπνοπαραγωγων και κερασοπαραγωγων της Ροδοπης

Δεσμεύσεις του διοικητή του ΕΛΓΑ ενώπιον του Ιλχάν Αχμέτ

Τον διοικητή του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε στην Αθήνα ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ιλχάν Αχμέτ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πολύμηνη καθυστέρηση στις καταβολές των αποζημιώσεων στους καπνοπαραγωγούς και τους κερασοπαραγωγούς της Ροδόπης, μετά την θεομηνία του Ιουνίου του 2016 αλλά και τις παγωνιές του προηγούμενου Μαρτίου που είχαν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην παραγωγή των προϊόντων.
 
Ο κ. Κουρεμπές δεσμεύτηκε πάνω σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ενώπιον του βουλευτή Ροδόπης για τις καταβολές των αποζημιώσεων και το ύψος στο οποίο θα κυμανθούν αυτές μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ στους αγρούς και τις καλλιέργειες του νομού Ροδόπης. 
 
Αναλυτικότερα, για τα καπνά, τα πορίσματα των ελέγχων για το ύψος των ζημιών θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, ενώ οι αποζημιώσεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται στο τέλος του Φεβρουαρίου με μέσο όρο αποζημίωσης τα 3,72 ευρώ ανά κιλό και για μέση ποσότητα 140 έως 150 κιλών ανά στρέμμα.
 
To πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, εξάλλου, θα ανακοινωθούν οι τελικές εκτιμήσεις για τις ζημιές στους κερασοπαραγωγούς της Ροδόπης και οι καταβολές των αποζημιώσεων αναμένεται να γίνουν έως το τέλος Μαρτίου του 2017, σύμφωνα πάντα με τις δεσμεύσεις του διοικητή του ΕΛΓΑ, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμη η μέση τιμή για την αποζημίωση του κάθε κερασοπαραγωγού. 
 
Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ζήτησε από τον διοικητή του ΕΛΓΑ οι εκτιμήσεις να είναι αντικειμενικές-πραγματικές και να ανταποκρίνονται πλήρως στο μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν για την κάθε εκμετάλλευση ξεχωριστά, έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν αδικίες, όπως είχε συμβεί σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.         

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.