Φ. Καζακου: Ανενημερωτος αλλα και χωρις στρατηγικο σχεδιασμο ο Περιφερειαρχης

Κατηγορεί τον Χ. Μέτιο για πολιτικά εμπαθείς συμπεριφορές, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση για το θέμα χρηματοδότησης μέσω του Αντώνης Τρίτσης

Την διαπίστωση πως ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος διακατέχεται από έναν άκρατο εγωισμό που τον οδηγεί σε πολιτικά εμπαθείς συμπεριφορές, κάνει με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Φελίνα Καζάκου, μετά από την επεισοδιακή συζήτηση του θέματος για την προμήθεια εξοπλισμού και συστημάτων για την Πολιτική προστασία μέσω πρόσκλησης του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.

Όπως είναι γνωστό, η κ. Καζάκου είχε υποβάλλει στο προεδρείο πρόταση για την συζήτηση της δυνατότητας που δίνει η πολιτεία στην Περιφέρεια για την προμήθεια εξοπλισμού και την χρηματοδότηση ψηφιακών εφαρμογών, συστημάτων ελέγχου, παρακολούθησης και διαχείρισης κρίσεων.

Το θέμα εισάχθηκε στην συνεδρίαση της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου, ως εκτός ημερησίας, απαιτώντας δηλαδή την έγκριση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου για να συζητηθεί.

Όμως αυτό δεν έγινε ποτέ, γιατί τόσο ο Περιφερειάρχης και η παράταξη της συμπολίτευσης, όσο και οι σύμβουλοι που συνεργάζονται με αυτή ήταν εναντίον της συζήτησης του θέματος, ενώ δεν στηρίχτηκε και από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Αλληλοκατηγορίες εντός τους συμβουλίου

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Μέτιος, σημείωσε πως το θέμα δεν πρέπει να συζητηθεί, θεωρώντας πως η κ. Καζάκου δεν συζήτησε το θέμα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφέροντας πως αυτά τα θέματα πρέπει να υιοθετούνται με την απαραίτητη σοβαρότητα, σημειώνοντας προς όλη την παράταξη «Ας μας πείτε αν ρωτήθηκε η υπηρεσία ή αν πειστήκατε από την εταιρεία που τα προωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως έχει πληροφορηθεί πως η εταιρεία που προωθεί την συγκεκριμένη πρόταση, επικοινώνησε με άλλους συμβούλους.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της κ. Καζάκου, που σημείωσε πως δεν κρίνεται η δική της ικανότητα, αλλά η ικανότητα της διοίκησης να ανταποκριθεί στην πρόκληση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ζητώντας από το σώμα να πάρει μια θέση ευθύνης για το πώς θα ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες.

«Ο ολίγιστος κ. Μέτιος»

Στο θέμα έδωσε συνέχεια την Τρίτη η κ. Καζάκου με ανακοίνωσή της, στην οποία χαρακτηρίζει «ολίγιστο» τον κ. Μέτιο, σημειώνοντας πως στη συνεδρίαση φάνηκε όχι μόνο ανενημέρωτος αλλά και χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, για ένα από τα μείζονα ζητήματα της Περιφέρειας μας και αυτό δεν είναι άλλο από την ανάγκη αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως τονίζει, παρόλο που υπέβαλλε εγκαίρως το αίτημα για τη συζήτησή του θέματος, ο κ. Μέτιος, αντί να ανοίξει τη συζήτηση, τη στιγμή που τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας (αλλά και στην χώρα μας γενικά) κάθε χρόνο προκαλούν όλο και μεγαλύτερες καταστροφές, επέλεξε την επιχείρηση υποβάθμισης του θέματος, δηλώνοντας πεισματικά ότι αρνείται την συζήτηση επί του θέματος, ενώ τόνισε ότι «λεφτά υπήρχαν και θα υπάρχουν για την Πολιτική Προστασία».

«Για ακόμη μια φορά ο Περιφερειάρχης περιχαρακώνεται στο «εγώ» του και αρνείται πεισματικά να βγει από αυτό, απεκδυόμενος έτσι τον ρόλο που του έχουν αναθέσει οι πολίτες» ανέφερε η κ. Καζάκου για να συμπληρώσει πως πρόκειται για ένα ρόλο που προϋποθέτει βαθιά γνώση και μελέτη των δεδομένων, μα πάνω από όλα διάθεση για διάλογο και συνεργασία.

«Δυστυχώς, ο Χρήστος Μέτιος δεν διαθέτει τίποτα από όλα αυτά. Αντιθέτως, διακατέχεται από έναν άκρατο εγωισμό που τον οδηγεί σε πολιτικά εμπαθείς συμπεριφορές» τονίζει η κ. Καζάκου, κάτι που δεν θα αποτελούσε πρόβλημα αν δεν έφερε την ευθύνη διαχείρισης της τύχης και της πορείας μιας ολόκληρης Περιφέρειας, για την οποία θεωρεί πως χάνονται συνεχώς ευκαιρίες.

«Παρά ταύτα, τόσο εγώ όσο και η παράταξη στην οποία ανήκω, δεν θα σταματήσουμε να υπηρετούμε την εντολή που λάβαμε από τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και η οποία δεν είναι άλλη από την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος» καταλήγει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.