Εξωδικο της ΔΕΗ προς τη ΔΕΥΑΚ για χρεη εκατομμυριων ευρω αποκαλυπτει η «Κομοτηνη Δυνατα»

Με λάβρα ανακοίνωση καλεί τον δήμαρχο να πει την αλήθεια στους δημότες

Την ύπαρξη εξωδίκου από τη ΔΕΗ προς τη ΔΕΥΑΚ για χρέη εκατομμυρίων ευρώ, αποκαλύπτει η παράταξη Κομοτηνή Δυνατά εξαπολύοντας επίθεση προς τη διοίκηση του Δήμου για κακοδιαχείριση.

«Από το τέλος Αυγούστου έχει στείλει εξώδικο η ΔΕΗ στην ΔΕΥΑΚ για χρέη 5.763.069,56 ευρώ και ο κ. Γκαράνης τοποθετείται, λέγοντας προεκλογικά ψέματα στους δημότες, για την άρτια λειτουργία της ΔΕΥΑΚ και την οικονομική ευρωστία του Δήμου» τονίζει η «Κομοτηνή Δυνατά» και θυμίζει πως «η παράταξη μας, εδώ και μήνες κρούει τον κώδωνα για την οικονομική διαχείριση της ΔΕΥΑΚ. Στα Δημοτικά Συμβούλια, στα μέσα ενημέρωσης, παντού προειδοποιούσαμε με έντονους τόνους για την κακοδιαχείριση που φτάνει σε πιθανά πειθαρχικά παραπτώματα και σε πιθανές ποινικές παραβάσεις. Για το θέμα της κακοδιαχείρισης της ΔΕΥΑΚ έχει επέμβει και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση».

Ζητώντας διαφάνεια και ενημέρωση η «Κομοτηνή Δυνατά» σημειώνει πως «ο κ. Γκαράνης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι αγνοούν τα θεσμικά όργανα και τους δημότες συνεχίζοντας το γνωστό τους έργο. Χωρίς δημοσιευμένους ισολογισμούς ετών και με προκλητικές απευθείας αναθέσεις» και υπογραμμίζει πως «το εξώδικο της ΔΕΗ στη ΔΕΥΑ Κομοτηνής αποτελεί ντροπή για τον Δήμο Κομοτηνής».

Εντείνοντας την κριτική της η δημοτική παράταξη θυμίζει τις επανειλημμένες «οχλήσεις» που άσκησε για το θέμα επισημαίνοντας πως «μήνες τώρα δεν δημοσιεύουν, ως οφείλουν,  τα στοιχεία που ζητήθηκαν από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων για την οικονομική διαχείριση στη ΔΕΥΑΚ,  παρά μόνο, απάντησαν με ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Μήνες τώρα δεν έχουν δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοτών για τις δεκάδες προσλήψεις συγγενών και φίλων, για τις απευθείας αναθέσεις σε φίλους και γνωστούς, για τα χρέη που συσσωρεύονται και δεν γνωρίζουμε πού θα φτάσουν. Και έχουν το θράσος να κάνουν προεκλογική εκστρατεία και να μιλούν για οικονομική ευρωστία».

Κλείνοντας η Κομοτηνή Δυνατά απευθύνεται προσωπικά στον Δήμαρχο Κομοτηνής ξεκαθαρίζοντας πως «οικονομική ευρωστία κ.Γκαράνη με χρέη εκατομμυρίων δεν γίνεται. O χρόνος σας τελείωσε. Επιτέλους πείτε στους δημότες την αλήθεια:

Πόσα είναι τα χρέη του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ; Παραδίδετε έναν Δήμο σε «χρεωκοπία»;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.