Ευριπιδης Στυλιανιδης: «Προσπαθω να ειμαι εκπροσωπος του τοπου μου στο κεντρο και οχι εκπροσωπος του κομματος μου στον τοπο μου»

Τον απολογισμό της έως τώρα κοινοβουλευτικής του θητείας αλλά και την οριοθέτηση των στόχων γι’ αυτήν που θα ακολουθήσει των εθνικών εκλογών θα κάνει την Παρασκευή ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας

Έναν απολογισμό της έως τώρα κοινοβουλευτικής του θητείας, από το 2019 έως και σήμερα αναμένεται να κάνει την προσεχή Παρασκευή στο ξενοδοχείο «Χρήστος και Εύη» ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο ίδιος τα τελευταία εικοσιτετράωρα απευθύνει ευρύ προσκλητήριο συμμετοχής σε όλους τους Ροδοπίτες και Ροδοπίτισσες, σε μια εκδήλωση η οποία όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» δεν είναι προεκλογική συγκέντρωση, δεδομένου ότι οι εκλογές – που θα σημάνουν επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου – δεν έχουν προκηρυχθεί, και ούτε έχει κομματικό χαρακτήρα, παρά μόνο προσωπικό, υπό την έννοια ότι επιθυμεί να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της προσπάθειάς του την περίοδο που πέρασε.

Όπως εξήγησε ο ίδιος πρόκειται για έναν ενδιάμεσο απολογισμό που συνήθως γίνεται στα μέσα της κοινοβουλευτικής περιόδου, δυνατότητα που στερήθηκε λόγω του κορωνοϊού και των λοιπών δυσκολιών που αντιμετώπισε και η κοινωνία της Ροδόπης, κατά την διάρκεια του οποίου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα, τα κενά, τις παραλείψεις και τα λάθη που ενδεχομένως έγιναν, αλλά και να μοιραστεί τους προβληματισμούς και την στοχοθεσία της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου.

Από το 2019 έως και σήμερα

Η νέα κοινοβουλευτική περίοδος που θα ακολουθήσει των επικείμενων εθνικών εκλογών, σύμφωνα με τον ίδιο θα έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις «μάχες» που προηγήθηκαν και στις οποίες προτεραιότητα είχαν τα έργα υποδομής και τα λοιπά εργαλεία στα οποία  θα μπορούσε να βασιστεί η ανάπτυξη της περιοχής.

«Ο κάθετος άξονας, η επέκταση του πανεπιστημίου, τα σχολεία, το κλειστό γυμναστήριο, το δημοτικό στάδιο, το ΑΣΠΕΤΕ, το Αρχαίο Θέατρο, όλα αυτά τα οποία έγιναν τότε, ήταν απολογισμός έργου και το έργο συνήθως ήταν συγκεκριμένες υποδομές και αναπτυξιακά εργαλεία που χρειαζόταν η περιοχή» ανέφερε για να εξηγήσει πως στην περίοδο 2019 έως και σήμερα και λόγω της πολυσύνθετης κρίσης που βίωσε η ελληνική κοινωνία, τέθηκε σε προτεραιότητα η ασφάλεια και η στήριξη των ανθρώπων. «Δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση στους ανθρώπους. Προσπαθήσαμε να στηρίξουμε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, με πολύ εξειδικευμένες και στοχευμένες πολιτικές και αυτές θα παρουσιάσω καταγράφοντας τα αποτελέσματα που πετύχαμε για τον νομό Ροδόπης» τόνισε εξηγώντας στην πορεία αυτή υπήρξαν κενά, λάθη αλλά και παραλείψεις οι οποίες θα αποτελέσουν οδικό χάρτη στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο που θα ξεκινήσει.  

«Την άμυνα την παίξαμε, θεωρώ, αρκετά καλά, δηλαδή προστατεύσαμε πολλά από αυτά τα οποία έπρεπε να προστατευθούν, ωστόσο τώρα νομίζω ότι ωριμάζουν οι συνθήκες για να περάσουμε σε μια ουσιαστική αντεπίθεση, για να μπορέσει η περιοχή να πάρει πίσω  αυτά που έχει στερηθεί και βεβαίως να επιτύχει και καλύτερες επιδώσεις στο μέλλον, προς όφελος κυρίως της νέας γενιάς, η οποία ζει εδώ» υπογράμμισε.

Η επόμενη κοινοβουλευτική περίοδος

Η εκδήλωση της Παρασκευής εμπεριέχει και την στόχευση της οριοθέτησης των στόχων της επόμενης περιόδου, σε συνεργασία όπως εξήγησε με τους ανθρώπους που αγωνίζονται στο πλευρό του συλλογικά,  «από οποιαδήποτε μετερίζι», ούτως ώστε με την επίσημη εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου «να είμαστε πλέον απολύτως στοχευμένοι, και δεσμευμένοι πάνω στους στόχους τους οποίους θα  συναποφασίσουμε».

«Γι’  αυτό και καλώ τους φίλους  από όλους τους χώρους, φυσικά τους παραδοσιακούς μου φίλους από τη Νέα Δημοκρατία που έχουν στηρίξει μέχρι τώρα τον αγώνα μας, αλλά και όλα τα στελέχη που με πλαισιώνουν και οι οποίοι όπως ξέρετε δεν είναι μόνο από έναν εκλογικό χώρο. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν,  ακόμα κι αυτοί που δεν  ασχολούνται με  τα κοινά, κυρίως η νέα γενιά, ή αυτοί που ασχολήθηκαν με κάποιον άλλο χώρο στο παρελθόν, είναι καλεσμένοι να ακούσουν» ανέφερε υπογραμμίζοντας πως «αυτό θέλουμε, να ακούσουν, να δουν πως σκεφτόμαστε εμείς και αν συναντηθούμε να γίνουν συμμέτοχοι στον αγώνα μου για τη Ροδόπη. Γιατί πιστεύω, όπως το έκανα πάντοτε, ότι τα συμφέροντα αυτή τη στιγμή της πατρίδας και του τόπου, πρέπει να υπέρκεινται των συμφερόντων του ατόμου ή του  κόμματος που αυτό εκπροσωπεί.  Άλλωστε το έχω πει και στο παρελθόν ότι εγώ πάντα προσπαθώ, κυρίως στην περίοδο της πολιτικής ωρίμανσης, να είμαι εκπρόσωπος του τόπου μου στο κέντρο και όχι εκπρόσωπος του κόμματός μου στον τόπο μου».

Αντιπροσωπευτικό και συμπληρωματικό το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Ροδόπη

Ερωτηθείς σε σχέση με τα χαρακτηριστικά που κατά την άποψή του θα πρέπει να φέρει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ροδόπη ο ίδιος έσπευσε να υπογραμμίσει πως επί των προσώπων θα αποφασίσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εκφράσει ωστόσο την άποψη ότι θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό και με υποψηφιότητες «συμπληρωτικές» υπό την έννοια ότι «ο καθένας θα φέρνει ένα κοινωνικό γκρουπ που ενδεχομένως δεν το “αγγίζει” ο λόγος του άλλου, για να μπορεί να κάνει ένα πολύ καλό άθροισμα».

Ο ίδιος δήλωσε ανοιχτός να συνεργαστεί με το σύνολο των συναδέλφων του που θα επιλεγούν, τόσο από την πλειονότητα όσο και από την μειονότητα, άντρες και γυναίκες, εξηγώντας πως μέχρι στιγμής υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον το οποίο ακολουθούν αξιολογήσεις που γίνονται με αντικειμενικά και πολιτικά κριτήρια.

Η ανακοίνωση των υποψηφίων μπορεί ακόμα να αργεί, γεγονός το οποίο ωστόσο όπως υπογράμμισε δεν σταματά την δική του προσπάθεια που αφορά στην σοβαρή ενημέρωση και αξιολόγηση των πολιτών. «Τόσα προβλήματα έχει ο τόπος. Ζούμε σε μια δύσκολη συνθήκη αυτή τη στιγμή και χρειάζεται να έχουμε μπροστά ανθρώπους που ξεκλειδώνουν πόρτες στην Αθήνα, ανθρώπους που μπορούν να παράξουν αποτελέσματα και που ξέρουν να διαχειρίζονται δύσκολες καταστάσεις» ανέφερε ο ίδιος καλώντας τους πολίτες «να μας αξιολογήσουν όλους και σαν προσωπικότητες, και σαν ήθος και σαν αποτελεσματικότητα στο ρόλο που μας αναθέτουν και αυτό να είναι το κριτήριο».

Η κρίση στην κοινωνία

Κληθείς να σχολιάσει τις ήδη ανακοινωθείσες υποψηφιότητες για το νομό Ροδόπης ο ίδιος απέφυγε να σχολιάσει επιλογές προσώπων εξηγώντας πως έχει συνεργαστεί με την πλειοψηφία αυτών και γνωρίζει το ενδιαφέρον τους για τον τόπο καθώς και την αφοσίωση καθενός εξ αυτών στον ιδεολογικό του χώρο. «Εδώ μπαίνει και εδώ πρέπει να μπει εκ των πραγμάτων η σύγκριση, όταν θα διαμορφωθούν τα ψηφοδέλτια» ανέφερε τονίζοντας πως «ο καθένας μας έχει και παρόν και παρελθόν και κάποιοι ενδεχομένως να έχουν και μέλλον».

«Το παρελθόν είναι εκείνο που μας αποκαλύπτει. Εγώ πάντοτε ήθελα περνώντας από την πολιτική ζωή του τόπου, να αφήνω πίσω σφραγίδες. Είτε στα τέσσερα υπουργεία που υπηρέτησα ως υπουργός, είτε εδώ ως βουλευτής Ροδόπης. Αν λοιπόν προσκληθώ σε έναν δημόσιο διάλογο μέσα στον νομό Ροδόπης, μπορώ να σας δείξω δέκα έργα που έχουν τη δική μου σφραγίδα. Από τον κάθετο άξονα, κάποιες σχολές του ΔΠΘ, την ΑΣΠΕΤΕ, το Μέγαρο Μουσικής, τα γυμναστήρια, κλπ. Δεν θέλω να βρίζω ή να κατηγορώ τους αντιπάλους μου. Τους προκαλώ να δείξουν κι εκείνοι τι κάνανε. Κι ο κόσμος να συγκρίνει ποιος έκανε, ποιος θέλει να κάνει, κι βεβαίως ποιος μπορεί να κάνει για τον τόπο» συνέχισε τονίζοντας πως «πολλοί είναι αυτοί που ενδεχομένως έχουν την ικανότητα, αλλά δεν κάνουν. Δεν θέλουν ή θέλουν αλλά δεν μπορούν» για να υπογραμμίσει πως «ο συνδυασμός αυτός. Θα πρέπει να είναι προς όφελος της κοινωνίας».

«Εμείς είμαστε οι κρινόμενοι, θα μας κρίνει η κοινωνία, οπότε στο κομμάτι της τοπικής επιλογής,  το πεδίο σύγκρισης είναι ανοιχτό. Στο κομμάτι της πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης, εκεί θα ακούσετε τις απόψεις μας, και  θα δείτε ποιο κόμμα μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον, ποιο κόμμα διαχειρίστηκε με επιτυχία τις απανωτές κρίσεις, και ποιο κόμμα κατάφερε να διαλύσει τα πάντα, να κλείσει τράπεζες, να μειώσει μισθούς και συντάξεις, να μας οδηγήσει σε αδιέξοδα» πρόσθεσε για να καταλήξει λέγοντας πως «νομίζω ότι ο βαθμός που παίρνουμε από αυτή την κυβερνητική περίοδο είναι αρκετά υψηλός και εγγυάται τη συνέχεια της Νέας Δημοκρατία στη διακυβέρνηση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.