Ευριπιδης Στυλιανιδης: Επισκεψη «ενδιαμεσου απολογισμου» η επισκεψη Σταικουρα

Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κάνει τον απολογισμό της πρόσφατης επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών και λοιπών κυβερνητικών στελεχών στην Κομοτηνή

Ως μια επίσκεψη «ενδιάμεσου απολογισμού» των όσων έχουν μέχρι στιγμής επιτευχθεί στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδιασμού, όσων δεν έχουν γίνει, όσων προβλημάτων έχουν ανακύψει και δημιουργούν κενά, αλλά και των όσων μπορούν να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε μέχρι το τέλος της τετραετίας να επιτευχθούν στο μέγιστο βαθμό το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης αποτιμά την προχθεσινή επίσκεψη του κλιμακίου της ΝΔ, προεξαρχόντος του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο κ.Στυλιανίδης μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» τονίζοντας ότι από την επίσκεψη προέκυψαν και απτά αποτελέσματα, κυρίως από την συνάντηση του κ.Σταϊκούρα με τους θεσμικούς φορείς της πόλης αλλά και τους εκπροσώπους της αγοράς, ενώ προέκρινε και τις επισκέψεις στις εγκαταστάσεις των εταιρειών “INTERPLAST” και “ALPHA BETA ROTO” όπου γνώρισε από κοντά τόσο τον τρόπο λειτουργίας όσο και τα προβλήματα που αυτές αντιμετωπίζουν.

Στο δια ταύτα όπως τόνισε ο ίδιος της επίσκεψης είναι η πρόθεση τόσο της ΑΑΔΕ όσο και του Υπουργού να αναβαθμίσει τα τελωνεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θέμα για το οποίο πριν από λίγο διάστημα ο κ.Στυλιανίδης είχε απευθύνει σχετική επιστολή προς τον υπουργό, επί του οποίου δεσμεύτηκε και επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που σήμερα ταλανίζουν τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Και στο ζήτημα της ΕΤΑΔ και των αναξιοποίητων ακινήτων, που αποτέλεσε θέμα συζήτησης από το σύνολο των παρισταμένων, όπως εξήγησε ο κ.Στυλιανίδης με παρέμβαση του Υπουργού εξασφάλισε νέα επικοινωνία με τον εντεταλμένο σύμβολο της ΕΤΑΔ κ. Μπαλωμένο, από την ερχόμενη εβδομάδα ούτως ώστε να τεθούν εκ νέου τα ζητήματα και να τεθούν χρονοδιαγράμματα, ώστε γρήγορα και ευέλικτα να αξιοποιηθούν το σύνολο των ακινήτων.

«Θετική» επίσκεψη με πρακτικά αποτελέσματα

Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στην συζήτηση που έγινε με μέλη της Ένωσης Βενζινοπωλών κατά τη διάρκεια της οποίας όπως εξήγησε ο υπουργός δεσμεύτηκε να μελετήσει φόρμουλες που θα επιτρέπουν να στηριχθεί ο τοπικός επαγγελματικός κόσμος, θίγοντας μάλιστα το μεγάλο ζήτημα της «διαρροής» πελατείας προς την γειτονική Βουλγαρία γεγονός που ζημιώνει τόσο τους ντόπιους επαγγελματίες του κλάδου όσο και το ίδιο το κράτος. Όπως εξήγησε «θα μελετήσουν όλα τα ενδεχόμενα και τα μοντέλα που έχουν εφαρμοστεί στην Ευρώπη και θα επανέλθουν από το υπουργείο Οικονομικών με μια πρόταση που θα ικανοποιεί τους βενζινοπώλες της περιοχής».

«Θα επιστρέψει με προτάσεις»

Ο κ.Στυλιανίδης έκανε λόγο για μία θετική επίσκεψη με πρακτικά αποτελέσματα τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, για να εξηγήσει πως ο υπουργός μπορεί να μην δεσμεύτηκε για καμία πρόταση, ωστόσο «τις άκουσε όλες, ξέρει και τα ευρωπαϊκά μοντέλα, και επιφυλάχτηκε να επιστρέψει με πρόταση». Ερωτηθείς ειδικότερα σε σχέση με τα αποτελέσματα που αφορούν στην τιμή των καυσίμων ο κ. Στυλιανίδης προανήγγειλε «εντοπισμένη τοπική  λύση», ενώ υπενθύμισε και το ζήτημα του καθαρισμού των ρεμάτων που τέθηκε και για το οποίο επιφυλάχτηκε η αρμόδια διεύθυνση να επεξεργαστεί μια νομοθετική ίσως διάταξη η οποία θα διευρύνει τον καθαρισμό και θα βοηθάει και τις τεχνικές εταιρείες να αξιοποιήσουν αυτά τα υλικά.  Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του συμπληρωματικού προϋπολογισμού της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ που τέθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών και ζητημάτων προσωπικού ώστε να μπορέσει να συνεχίσει αδιάκοπα την λειτουργία του μέχρι την «μετάγγιση» στο καινούργιο νοσοκομείο. Εκεί σημείωσε ο κ.Στυλιανίδης «θα ανοίξουν πάνω από 300 θέσεις εργασίας και θα ενταχθεί βεβαίως και το υπάρχον προσωπικό που έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις όπως έκανε μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία».

Αντιστοίχως επιτυχημένες σύμφωνα με τον ίδιο ήταν οι περιοδείες του κ. Θεμιστοκλέους στις Σάπες, στη Pharmathen και στο Κέντρο Υγείας, η αναβάθμιση του οποίου μελετάται καθώς και του υφυπουργού Πολιτισμού στον Ίασμο, προκειμένου να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες στήριξης και των πολιτιστικών συλλόγων και του δήμου.

«Στα δύσκολα οι ισχυρές κυβερνήσεις δεν δραπετεύουν»

Επί του ενδεχομένου πρόωρης προσφυγής στις κάλπες αλλά και την διάψευση που έδωσε εκ νέου ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη, ο κ.Στυλιανίδης υπεραμύνθηκε της στάσης του πρωθυπουργού, τονίζοντας πως «κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε σε αυτήν την χώρα να σεβόμαστε τον συνταγματικό χρόνο». Μάλιστα ο ίδιος έκανε ένα βήμα παραπάνω καταθέτοντας την άποψη πως ενδεχομένως θα πρέπει να τεθεί και το ζήτημα της παράτασης της κοινοβουλευτικής περιόδου, ώστε όπως εξήγησε « να δίνεται το περιθώριο σε κάθε κυβέρνηση που εκλέγεται να ολοκληρώνει το πρόγραμμα της και να μην μένει στη μέση». «Εγώ πιστεύω ότι ο  κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει σε αυτό, στην ολοκλήρωση της τετραετίας. Άλλωστε αν ο χειμώνας κάποιοι εκτιμούν ότι θα είναι δύσκολος τότε στα δύσκολα οι ισχυρές κυβερνήσεις δεν δραπετεύουν, κάθονται και παλεύουν με τα προβλήματα» σημείωσε τονίζοντας πως « αυτό θα κάνει και αυτή η κυβέρνηση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.