Ευρεια συσκεψη στην Περιφερεια υπο τον Χρηστο Σταικουρα

Το φαινόμενο της ροής κατοίκων προς γειτονικές χώρες για αγορές έθεσε στον υπουργό ο Περιφερειάρχης

Στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και κλιμάκιο κυβερνητικών βουλευτών, όπου έλαβε χώρα ευρεία σύσκεψη με αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους της Ροδόπης.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μέτιος επεσήμανε ότι παρά τις απανωτές κρίσεις των τελευταίων ετών, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και τα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, βοήθησαν σημαντικά επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ωστόσο αναγνώρισε ότι προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν ιδιαίτερα λόγω της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας και του αυξημένου πληθωρισμού.

«Ειδικά στην Περιφέρειά μας, η οποία συνορεύει με δύο κράτη με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, το φαινόμενο της συχνής μετάβασης συμπολιτών μας στα γειτονικά κράτη για την πραγματοποίηση αγορών είναι σύνηθες και δημιουργεί πολλά προβλήματα στους ντόπιους επαγγελματίες» υπογράμμισε συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης.

Για όλα τα παραπάνω αλλά και για πιο ειδικά θέματα της Ροδόπης και της Περιφέρειάς μας υπήρξε διεξοδική συζήτηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.