Ευ. Τσακαλωτος: Απαραιτητη μια ξεκαθαρη Αριστερη ταυτοτητα για το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Πολλές από τις αναλύσεις μας έχουν βγει σωστές, και πολλές από τις αριστερές αξίες μας μπορούν να μετατραπούν σε πολιτικές που λύνουν τα προβλήματα»

Συνάντηση με μέλη και φίλους του κόμματος στην Κομοτηνή

Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να αντικαταστήσει τη θολή ταυτότητα των τελευταίων χρόνων με μια αριστερή ταυτότητα, τόνισε προς τα στελέχη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με τους οποίους συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή, στο χώρο της λέσχης Κομοτηναίων ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Έβρο και Ροδόπη.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στις προτάσεις του για τη λειτουργία του κόμματος, ενώ τόνισε πως οι τρεις λέξεις με τις οποίες επέλεξε να συνοψίσει την καμπάνια του είναι η Αξιοπιστία, Ενότητα και η Αριστερά. «Θεωρώ πως πρέπει να έχουμε μια αριστερή ταυτότητα, γιατί άποψή μου είναι πως τον τελευταίο καιρό είχαμε θολή ταυτότητα» μιλώντας ταυτόχρονα για δημοκρατική παράταξη, για προοδευτική παράταξη, κεντροαριστερά και αριστερά. Μάλιστα φαίνεται, και από τα δημοσκοπικά ευρήματα, πως η ταυτότητα του κόμματος στις εκλογές ήταν θολή, και αυτό δεν το βοήθησε στις εκλογές.

Ο ίδιος επιμένει στην Αριστερή ταυτότητα, γιατί πιστεύει, παρά την κίνηση που φαίνεται να υπάρχει προς τα άκρα δεξιά στις κοινωνίες, στο επίπεδο της διανόησης τα πράγματα κινούνται παραδόξως προς τα αριστερά. Χαρακτηριστικό θεωρεί πως μετά από την πανδημία, πολύς κόσμος λέει ότι χωρίς δημόσιο σύστημα δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

Μετά από την οικονομική κρίση, πάρα πολλοί οικονομολόγοι μιλούν για την αντιμετώπιση των οικονομικών ανισοτήτων, αποτέλεσμα των 40 χρόνων νεοφιλελευθερισμού, που μας επέστρεψε στο επίπεδο ανισότητας της δεκαετίας του 1920.

«Πολλές από τις αναλύσεις μας έχουν βγει σωστές, και πολλές από τις αριστερές αξίες μας μπορούν να μετατραπούν σε πολιτικές που λύνουν τα προβλήματα» ανέφερε, σημειώνοντας πως η πράσινη μετάβαση, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα πρέπει να είναι κόκκινη: ότι οι αξίες της συλλογικότητας της αριστεράς να μετατραπούν σε πολιτικές, μιας και για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή θα πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο.

Τόνισε δε πως σε αντίθεση με αυτά που λέγονται για τον ίδιο, ότι θέλει ένα πιο «μικρό» κόμμα, και είναι αντίθετος στη διεύρυνση, υπενθύμισε πως όταν έγινε για πρώτη φορά αναφορά στη διεύρυνση, μετά την ήττα του 2019, είχε τονίσει πως πρέπει να γίνει αυτή, αλλά και προς τα κάτω, κοντά στις κοινωνικές ομάδες, που μπορούν να αποτελέσουν και τη βάση του κόμματος.

Τόνισε δε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το κόμμα τις θέσεις του πριν απευθυνθεί προς το λαό, και πως είναι λάθος να προσπαθεί να προσαρμόσει αυτές τις θέσεις ανάλογα με αυτούς στους οποίους απευθύνεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.