Ετος οδικης κυκλοφοριας και ασφαλειας στην ΠΑΜΘ το 2024

Δράσεις για την οδική ασφάλεια σε συνεργασία με τις σχολές οδηγών και άλλους φορείς

Στην ανακήρυξη του έτους 2024 ως έτους οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ την Τετάρτη 27 Μαρτίου, με στόχο την πραγματοποίηση δράσεων για τη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων στην Περιφέρεια.

Όπως τονίστηκε στην εισήγηση, έχουμε ένα σημαντικό αριθμό νεκρών κάθε έτος στην Περιφέρεια, με 41 νεκρούς το 2022, και θα ήταν σημαντικό αυτός ο αριθμός να μειωθεί, ακόμα και να μηδενιστεί.

Για αυτό και προτάθηκε η ανακήρυξη του 2024 ως έτους οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, κατά το οποίο προβλέπονται μεταξύ άλλων συνεργασία με διάφορους άλλους φορείς, όπως το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Δήμους της ΑΜΘ, την Αστυνομία, τις σχολές οδηγών και άλλες Περιφέρειες.

Κατά τη διάρκεια του έτους θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν δράσεις μέσω του ετήσιου προγράμματος δράσης της Περιφέρειας, ενώ θα γίνει προσπάθεια για την ενεργοποίηση εθελοντών σε θέματα οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, ώστε να προωθήσουν το μήνυμα για την οδική ασφάλεια.

Στις επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης για την οργάνωση όλων των δράσεων εντός του έτους, απάντησε ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος σημείωσε πως διαπίστωσαν ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα όσο αφορά την οδική ασφάλεια, για αυτό και θέλουν να κάνουν ενημερώσεις σε σχολεία, σε οδηγούς, την καλύτερη χρήση των οδικών αξόνων κ.α.

Όσο για την χρηματοδότηση, σημείωσε πως σε επαφή με τις σχολές οδηγών της ΠΑΜΘ, διαπίστωσαν πως υπάρχουν ανταποδοτικά από τα παράβολα τα οποία πρέπει να δοθούν από το Υπουργείο Μεταφορών στις Σχολές, για να λάβουν χώρα δράσεις οδικής κυκλοφορίας. Για αυτό και σε συνεργασία με τις Σχολές Οδηγών θα προχωρήσουν στις δράσεις, που θεωρούν πως μπορεί να καλυφθούν από αυτό το ποσό, και αν χρειαστεί θα δοθεί πρόσθετη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να υπερψηφίσει την πρόταση , θεωρώντας πως θα έχουν μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει, ενώνοντας και συγκεράζοντας δυνάμεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.