Ετοιμος ο Δημος Κομοτηνης να γινει Εθνικη Πρωτευουσα Νεολαιας 2024

Γιάννης Γκαράνης: «Θεωρώ ότι η πόλη της Κομοτηνής όχι μόνο μπορεί να ανταπεξέλθει, αλλά επίσης να γίνει και παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες»

Την πεποίθησή του ότι ο Δήμος Κομοτηνής όχι μόνο μπορεί να ανταποκριθεί, αλλά και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τους υπόλοιπους ως η πρώτη Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής.

Να θυμίσουμε πως ο δήμος Κομοτηνής κατέθεσε ήδη την υποψηφιότητά του ούτως ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024, με τη συμβολή των νέων της πόλης μας, δια των εθελοντών του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono και του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Κομοτηνής και τη συμμετοχή συνολικά 48 φορέων.

Ο Δήμος, τόνισε ο κ. Γκαράνης, θέλει να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων στην  κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου, δίνοντας έτσι κίνητρα με προγράμματα δράσεων ή παρεμβάσεων ώστε να καταστούν οι νέοι ενεργοί πολίτες και να υπάρχει μια ουσιαστική συμμετοχή στη ζωή της πόλης, να ενδυναμώσει και να συμβάλει κυρίως σε ομάδες ευάλωτες οι οποίες δεν έχουν ενδεχομένως πρόσβαση σε πολλά πράγματα που αφορούν τη ζωή στην πόλη.

Παράλληλα θέλει να προβάλει την Κομοτηνή σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει ο τόπος και οι κάτοικοί του, μεταξύ των οποίων και τα βήματα που έχουν γίνει στον τομέα της προσβασιμότητας, ώστε να έχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη.

Στάθηκε μάλιστα ιδιαίτερα στο γεγονός ότι πρόκειται για τη σύμπραξη συνολικά 48 φορέων. «Για όλους αυτούς τους οργανισμούς και τους φορείς που συμπράττουν μαζί μας είναι πολύ σημαντική αυτή η προσπάθεια που κάνουμε. Νομίζω ότι με βάση τα δεδομένα που έχει η πόλη μας, μπορεί να καταστεί πραγματικά μια Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας.

Μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις ο Δήμος Κομοτηνής

Όσο για το ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθεί ο Δήμος, ο κ. Γκαράνης διαβεβαίωσε πως η διοίκηση έχει δει τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας και έχει κρίνει πως μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές πριν ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία.

«Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο επόμενο διάστημα» ανέφερε, για αυτό και εφόσον η Κομοτηνή επιλεγεί ως Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας, οι δράσεις και οι υποχρεώσεις που θα έχουν μετά θεωρεί πως είναι δράσεις τις οποίες μπορούν να κάνουν, κάποιες ήδη γίνονται και κάποιες θα μετεξελιχθούν.

«Θεωρώ ότι η πόλη της Κομοτηνής όχι μόνο μπορεί να ανταπεξέλθει, αλλά επίσης να γίνει και παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες» επισήμανε.

Κλείνοντας, σημείωσε πως ενώ υπάρχει μια αναμονή όσο αφορά την ανάληψη των καθηκόντων και την ενημέρωση των νέων Υπουργών, μετά τις εκλογές, σε συνδυασμό με την θερινή περίοδο, παρόλα αυτά δεν έχουν σταματήσει στο Δήμο, τρέχοντας για να ολοκληρώσουν τις όποιες εκκρεμότητες, και θα παραμείνουν σε μια συνεχή εγρήγορση μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όταν θα κατατεθούν οι συνδυασμοί και θα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.