Ετοιμος να προσφερει σε ολη τη Ροδοπη ο Νικος Παπακωνσταντινου

«Κοιτάμε το παρελθόν, αξιολογούμε τα λάθη και όποιες αστοχίες έχουν γίνει, και προχωράμε για το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και στόχους»

Στα σκαριά η δημιουργία ιστοσελίδα από τον υποψήφιο με όνομα «Ροδόπη μου» για την καταγραφή προβλημάτων και προτεραιοτήτων από τους πολίτες

Στην «αρένα» της εκλογικής διαδικασίας για το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ θα ριχθεί στις επερχόμενες εκλογές ο κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου, με την παράταξη του νυν Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, μετά από τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.

Έχοντας την εμπειρία από τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, πέφτει στην μάχη του Δεύτερου με τρεις βασικές προτεραιότητες, την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα, τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής και τη Νατάσσα Βαφειάδου.

Παράλληλα πρωτοστάτησε στη δημιουργία ιστοσελίδας με όνομα «Ροδόπη μου», μέσα από την οποία οι πολίτες της περιοχής μας θα μπορέσουν να αναδείξουν τα προβλήματα και τις προτεραιότητες που θέλουν να δουν από τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Προχωρά στο μέλλον με αισιοδοξία

«Ήταν μια τιμητική πρόταση για το πρόσωπό μου από τον περιφερειάρχη, τον Χρήστο Μέτιο» σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, που μετά από ώριμη σκέψη επέλεξε να κατέβει στην εκλογική μάχη της περιφέρειας.

Κατά την παρουσία του στο Δήμο, τόνισε, προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν και ταλανίζουν την πόλη, και τώρα κάνει το δεύτερο βήμα στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης.

«Είναι μεγάλη η τιμή η Περιφέρεια να εδρεύει στην Κομοτηνή και ο νυν περιφερειάρχης να είναι συντοπίτης μας. Δηλαδή να έχουμε άμεση πρόσβαση και να γνωρίζει και τα προβλήματα του τόπου από πρώτο χέρι» σημείωσε, για αυτό και αποφάσισε να στρατευτεί μαζί του, για να φτάσουν την Ροδόπη εκεί που της αξίζει.

Και ενώ η ΠΑΜΘ υστερεί στην ανάπτυξη σε σχέση με άλλες περιφέρειες σε Ελλάδα και Ευρώπη, σημείωσε πως είναι έτοιμος να δώσει τη μάχη για την ανάτασή της, θεωρώντας πως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και πως έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε ανταγωνιστικοί με κάθε περιφέρεια της Ελλάδας.

«Κοιτάμε το παρελθόν, αξιολογούμε τα λάθη και όποιες αστοχίες έχουν γίνει, και προχωράμε για το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και στόχους» σημείωσε.

Ιστοσελίδα για την αξιολόγηση των προτεραιοτήτων

Άλλωστε έχει θέσει ξεκάθαρους στόχους για τη Ροδόπη, τους οποίους δεσμεύτηκε να πετύχει, εφόσον λάβει την εντολή από τους ψηφοφόρους.

«Σίγουρα αναγνωρίζω ότι δεν τα ξέρω όλα, ούτε προσπαθώ να δείξω ότι τα ξέρω όλα. Ξέρω όμως πολύ καλά ποιος είμαι, ποιες δυνατότητες έχω και αυτές σκοπεύω να αναδείξω» σημείωσε, πιστεύοντας πως η εκπροσώπηση του τόπου δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά αποστολή.

Μια από τις ιδέες του, την οποία ήδη έχει βάλει σε εφαρμογή, είναι η δημιουργία ιστοσελίδας με το όνομα «Ροδόπη μου». Μέσα από αυτή ελπίζουν πως θα αξιολογηθούν οι πραγματικές ανάγκες της καθημερινότητας, καθώς και σε ποιες δίνουν προτεραιότητα οι πολίτες.

Αφού λοιπόν γίνει η καταγραφή, θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν στην επίλυσή τους. «Σίγουρα θα χρησιμοποιήσω τη δύναμη του κόσμου, την εντολή του κόσμου, και επειδή δεν μπορώ να τα κάνω όλα μόνος μου, θα μεταφέρω αυτές τις ανάγκες σε ανθρώπους που είναι στις κατάλληλες θέσεις, και μέσω του Χρήστου Μέτιου που έχει μια πρόσβαση στην κεντρική εξουσία, νομίζω ότι θα πάμε καλά και θα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τη δυνατότητα αυτή» ανέφερε.

Τρεις βασικές προτεραιότητες

Ήδη βέβαια έχει εντοπίσει τρεις βασικές προτεραιότητες, που μπορούν να φέρουν θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη που θα μείνει στον τόπο.

Ο πρώτος τομέας είναι η αγροτική παραγωγή και η αλιεία, με καταγραφή των προϊόντων της Ροδόπης που μπορούν να βγουν από τα σύνορά της, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, δίνοντας προστιθέμενη αξία σε αυτά, προς όφελος των παραγωγών και όλης της περιοχής.

Σημαντικός παράγοντας για να γίνει αυτό, τόνισε, είναι να υπάρξει η κατάλληλη εκπαίδευση και εξειδίκευση, που θεωρεί πως μπορεί να κάνει θαύματα.

Ο δεύτερος τομέας είναι ο τουρισμός, για τον οποίο έχουμε ακούσει πολλά, αλλά και τις δυνατότητες της Ροδόπης να προσελκύσει κόσμο.

Όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου θεωρεί πως για να υποστηρίξει η περιοχή μας μορφές τουρισμού όπως ο μαζικός, απαιτείται προϊόν, το οποίο θα διαμορφωθεί ώστε να μπορεί να προωθηθεί στο εξωτερικό, αλλά και να υπάρξει δικτύωση. «Πρέπει να θέσουμε τις βάσεις, έτσι ώστε να αναπτύξουμε εμπορικές σχέσεις γύρω από το τουριστικό προϊόν μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο τρίτος τομέας που πρέπει να αναπτυχθεί και συνδέεται άμεσα με τους δύο προηγούμενους, είναι η επιχειρηματικότητα. «Είναι η διαδικασία που παράγει καινούργιες θέσεις εργασίας, που έχει ανάγκη ο τόπος και κινεί τον σύγχρονο κόσμο» ανέφερε.

Για αυτό θεωρεί πως θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία, να κρατήσουμε τα λαμπρά μυαλά που τώρα φεύγουν στον τόπο μας και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αξιοποιώντας στο μέγιστο όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. «Να απορροφήσουμε στον κάθε πόρο που μπορούμε να αξιοποιήσουμε στη Ροδόπη και στην ευρύτερη περιοχή μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.