Ετοιμος να κανει ο,τι χρειαστει ο Δημος Κομοτηνης για το αλσος της Νυμφαιας

Τόσο όσο αφορά την πρόληψη, όσο και την καταστολή πυρκαγιάς

Σε καθαρισμούς δρόμων και αντιπυρικών ζωνών έχει προχωρήσει στο άλσος της Νυμφαίας ο Δήμος Κομοτηνής, ενώ είναι έτοιμος να προχωρήσει και σε όποιες άλλες παρεμβάσεις χρειαστούν, τόσο για την πρόληψη, όσο και την καταστολή τυχόν πυρκαγιάς.

Αυτό τονίστηκε από τη δημοτική αρχή, απαντώντας σε ερώτηση της παράταξης Σύμπραξη Προοπτικής και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νίκου Παπακωνσταντίνου, για την ετοιμότητα στη Νυμφαία, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά της Δαδιάς.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης σημείωσε πως ο Δήμος ακολουθεί τον σχεδιασμό του αρμόδιου Υπουργείου μέσω της πυροσβεστικής και σε συνεργασία με όλους τους φορείς μέσω του τοπικού συντονιστικού.

Ήδη από τις αρχές Μαΐου προχωρούν σε καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και με την άδεια του Δασαρχείου, οι κρουνοί που υπάρχουν στο Άλσος είναι συντηρημένοι, ενώ οι δεξαμενές που υπάρχουν κοντά στο τουριστικό, είναι γεμάτες με νερό και άμμο.

Την ίδια ώρα ο Δήμος λειτουργεί συμπληρωματικά σε περίπτωση πυρκαγιάς, τόσο με τις υδροφόρες όσο και με προσωπικό.

Θύμισε δε πως η περυσινή πυρκαγιά στις παρυφές της Νυμφαίας, είχε κατασβεστεί άμεσα, γιατί οι δρόμοι ήταν καθαροί και μπόρεσαν να προσεγγίσουν γρήγορα τα οχήματα.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Δημήτρης Καρασταύρου σημείωσε πως ο Δήμος Κομοτηνής προχωρά μετά από αίτημα της πυροσβεστικής, σε βελτίωση έξι ιρλανδικών διαβάσεων σε δασικές περιοχές, τέσσερις εκ των οποίων στην περιοχή της Νυμφαίας, για την καλύτερη κίνησή τους.

Σε ερώτημα της αντιπολίτευσης για το αν μπορούν να γίνουν περισσότερα, τόνισε πως είναι έτοιμοι, αρκεί να τους δοθεί η άδεια από την αρμόδια υπηρεσία, και πως έχουν ήδη προτείνει την διαμόρφωση του χώρου του άλσους με έξοδα του Δήμου, χωρίς όμως απόκριση προς το παρόν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.